Piristävä vinkki kotitoimistoon: työpöytä ikkunan ääreen

28.09.2016

Sisustussuunnittelijana olen erittäin monesti törmännyt siihen, että työpöytä sijoitetaan kodissa ja työpaikalla vähän kummalliseen paikkaan. Varsinkin, jos tekee paljon töitä sen saman työpisteen ääressä, on tärkeää pitää mielessä pari seikkaa.

Työhuone kannattaa aina kalustaa niin, että työtuolista on mahdollisimman suora sihti ulos ikkunasta – vihreään luontoon. Jo pienikin vihreä asia ikkunanäkymässä auttaa rentoutumaan, vaikkei nyt kokonaista metsää olisikaan näköpiirissä. Silmille ja mielelle tekee todella hyvää saada luonnonvaloa mahdollisimman monta tuntia päivässä, ja katse on hyvä tarkentaa välillä kauas – pois tietokoneen näytöstä.

Jos ei pysty laittamaan pöytää ikkunan ääreen, kannattaa kuitenkin asettautua niin, että ikkunasta näkisi edes sivulle päin katsomalla. Pahin tilanne (ja kovin yleinen) on se, että työpöytä kasvot on seinää vasten ja ikkuna selän takana.

Varmasti jokaisessa työssä on tärkeää antaa inspiraatiolle tilaa, ja ajatus kulkee kirkkaampana kun voi hetkeksi pysähtyä vaan mietiskelemään ja tuijottamaan tuulessa heiluvia oksia, puusta leijailevia keltaisia lehtiä tai jos oikein superhyvä tsägä käy, oravaa. (Ja jos pomosi kyttää takana, voit aina teeskennellä tekeväsi exceliä, vaikka oikeasti seuraat ikkunasta oravan liikkeitä.)

Tässä on minun työpöytäpaikkani kotona, ja maisemani ikkunasta. Tämä yläkerran huone oli ennen meidän pienemmän tytön, ja nyt se toimii työ- ja vierashuoneena. Kesän jälkeen olen tiiraillut töiden ääressä kattojen yli kauas, ja puiden latvoja, ja samalla mietin miten nuo omenat saa tuolta alas! Pitkänhuiskeilla, vanhoilla omenapuilla on korkeutta n. 8 metriä, ja nämä herkut aivan meidän ulottumattomissa. Koskaan ei ole tullut näin paljon omppuja (yli viittä kappaletta),  mutta siellä ne nöksöttävät.

Mukavaa työviikkoa kaikille!


tyohuone_kotonaomenat_korkeallahttp://www.idealista.fi/kettukarkki/2889326.html>

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply