Ylellisempää luonnonkosmetiikkaa hiuksille

30.09.2016

Kuten moni teistä on jo varmasti huomannutkin, olen ihan melkoisen haksahtanut luonnonkosmetiikkaan ja varsinkin valmistajen laajenevan repertuaarin testaamiseen. Löytääkseni helmet kaikkien näiden lukuisten merkkien ja tuotteiden joukosta, laitan yleensä koko perheen testaamaan ja raportoimaan sitten käyttökokemuksiaan. Hyvin on tällä systeemillä löytynyt jyvät akanoista.

Ystävien kanssa pitämämme saunakerho sai testiin Rahuan* hiustuotteita (saatu blogin kautta näytteenä), ja näihin hyväntuoksuisiin tuotteisiin olinkin tutustunut jo suosikkikampaamossani Glamissa. Kun sain omat putelit testiin, tutustuin tarkemmin  tähän ihana tuoksun lähteeseen ja hoksasin pullon kyljestä, että haa! Se on peräisin Palo Santo -puusta, jota meillä kotona säännöllisesti ”tuoksutellaan”. Meillä on siis pieni palanen kälyltä saatua Palo Santo -puuta, jonka savun tuoksu on erittäin rauhoittava ja yksinkertaisesti ihana. Näihin shampoisiin on tuo puun eteerinen tuoksu saatu vangittua, ja hiukset tuoksuvat pesun jälkeen juuri siltä.

Lyhyt tietoisku Palo Santosta. Se on siis eteläamerikkalainen puu, jonka intensiivistä tuoksua mm. jo Inkashamaanit ovat käyttäneet meditoinnissa ja negatiivisen energian poistamisessa. Ymmärsin niin, että puu alkaa tuoksua vasta, kun kaatunut puu on ”maannut” vuosia kaatuneena ympäristössään.

Rahuan shampoo* (käsitellyille hiuksille) on ihan ok, muttei pesutulokseltaan saa ihan täysiä pisteitä. Kohtalainen, kiitettävä. Pitää kuitenkin hiukseni puhtaina 1,5 – 2 päivää, kun paras shampoo jopa yli 2 päivää.

Rahuan hoitoaine* sen sijaan on oikein hyvä – jättää ainakin omat pitkät vaaleat hiukseni todella kiiltäviksi. Huomasin tässä myös, että on suuri ero siinä kuinka pitkän ajan hoitoaineen antaa vaikuttaa.  Todella kiiltävän loputuloksen sain, kun olin saunassa hoitoaine päässä (tätä ei varmaan suositella varsinkaan heikosti kuumuutta kestävien luonnonkosmetiikkatuotteiden kanssa tehtävän, mutta näin tykkään tehdä).

Rahua on melko hintava sarja, ja sitä saa kivasti tilattua varsinkin luonnonkosmetiikkaan erikoistuneista nettikaupoista (kuten suomalainen Biodelly*), ja ehkä hintansa puolesta sopii juuri sellaiseen omaan pieneen hemmotteluun. Sarjaan kuuluu myös kiinnostavia hiustenhoitotuotteita, kuten Volyymispray* ja lämpösuojan sisältävä (erittäin voimakkaasti Palo Santon tuoksuinen) Viimeistelyvoide*.

Myös pakkaukset ovat erittäin kauniit – moni hyvä tuote joutuu hylkyyn (ainakin tässä osoitteessa) pakkauksen vuoksi, mutta nämä kelpaa pitää esilläkin.


rahua_shampoot_saunakerho rahua_volyymispray*sisältää kaupallisia linkkejä

Kuvan tunisialainen pyyhe on Frizzy not Fuzzy Kettukarkki SHOPista.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply