Perjantai-illan perhedinner

07.10.2016

Jos muina päivinä syödään vähän nopeampaa, perjantaina on lupa viipyillä ruokapöydässä ja varsinkin ruoanlaittopuuhissa. Vähän tilanteen ja mielihalujen mukaan kokkaillaan, mutta minä yritän aina ujuttaa perjantaimenuun lemppareitani uunijuureksia.
arabian_kasinmaalattu_lautanen
Tällä hetkellä kattauksessa inspiroivat eripariastiat, ja erityisesti vanhat sellaiset. Tuntuu jopa siltä, että uusista astioista ei saa mitään kiksejä.

Tässä antiikkiliikkeestä löytämäni vanha Arabian tarjoiluvati, joka on varsinainen pöydän kaunistus.


arabia_mustavalkoinen_vatiarabia_kukkalautanen

Tästä kevyestä, ohuen ohuesta lasikannusta on tullut ihan oma lemppari. Berliinistä ostettu (italialainen) kaadin on niin ohut, että sitä nostettaessa tuntuu että kahva irtoaa käteen. Jotain tässä muodossa on sellaista, että silmä vaan lepää.


lasikannu_ohutspiraaliperunauunijuurekset

Meidän perheen perjantai-iltaan kuuluu se, että kaikki tohottavat keittiössä yhdessä (lapset hätistetään huoneistaan mukaan), ja tietenkin ruoanlaittoviiniä maistellaan ja rupatellaan viikon kuulumisia ihan rauhassa. Lastenkin kanssa tulee ihan uusia keskustelunaiheita eteen, kun vietetään saman pöydän ääressä vähän pidempi tovi, hassutellaan ja ollaan vaan. Monesti perjantaipöydässämme istuu joku ystäväperhe myös.

Monesti myös joku saa oman inspiraation pöydän kattamiseen, ja onkin hauska nähdä mitä kukakin keksii pöytään laittaa. Suht. suurista astiavarastoistamme löytyy varsinkin lapsille aina ennennäkemättömiä aarteita.

Nyt lasten pyynnöstä repertuaariin on otettu myös jälkiruoka, mistä tulikin mieleeni että mitähän sitä tänään keksisi… en ole jälkkäri-ihmisiä itse ollenkaan. Taidan laittaa tytöt leipomaan!

Olisi tosi kiva kuulla, millaisia ruokaperinteitä teillä muilla on perheen kanssa yhdessä? Onko viikottaista dinneriä tai muuta sellaista, että kokataan kimpassa? Tai nautitteko tällaisesta ylipäätään?

Mukavaa viikonloppua!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Hanna 08.10.2016 at 8:51 am

    Kuulostaa aivan ihanalta! Meillä perhedinner pitkän kaavan mukaan toteutuu yleensä sunnuntaisin.

  • Leave a Reply