Crap – here we go again

20.11.2016

Saman päivän aikana kuultua:
”Ei me sitä kylppäriremppaa tässä asunnossa tehdä, kun mehän muutetaan tästä kohta kuitenkin!”
”Nyt mää meen aloittaan sen rempan.”

img_2564

Tiivistettynä: 1948 rakennetun rintamamiestalon kellarikerroksen kylpyhuoneen pintaremontointi. Kylpyhuoneeseen on 70-luvulla tehty jotain remppaa, kuten laitettu seiniin ihme muovilevyt ja välikattoon kovalevy. Tila on lämmin ja kuiva, lattia betonilattia, todennäköisesti alkuperäinen. Täällä on myös meidän pyykkihuolto: pesukone ja kuivausrumpu, sekä pyykinsäilytys. Tarkoitus olisi ”kuoria” tämä tila lähemmäs alkuperäistä, purkaa riskirakenteita ja säilyttää luonnollinen ilmanvaihto.

Varoittelin jo syksyllä, että minulla ei kaupan joulukiireiden vuoksi ole aikaa osallistua näin vaativaan juttuun kotona loppuvuoden aikana ollenkaan, joten mister joutuu nyt selvitymään itsekseen sekä toteutuksesta että sisustussuunnittelusta. Onhan tämä nyt hitusen verran absurdia siitäkin syystä, että remonttiin on kuulemma budjetoitu pari sataa euroa (ja tähän sellainen vedet silmistä nauruhymiö).

img_2567

Eli nyt tuolla kellarissa on täys purkutohina päällä ja pihalle kertyy purkukasaa. Saas nähä mitä tästä tulee.

Mutta sen voisin sanoa, että sen jos jotakin oon tässä vuosien aikana oppinut, että kun savolainen käärii hihat ja laittaa remppamusat soimaan, alkaa tapahtua, ja tulee hieno. Jos se ei jotakin tiedä, se opiskelee.

Tässä alkuvaiheessa – kun vielä kaikkeen pystyy vaikuttamaan – kertokaas viisaammat ohjeita. Eniten täällä varmaan askarruttaa mitä tulee noiden muovilevyjen tilalle, ja miten, ja mitä kattoon –  Ja jos muistatte blogijuttuja vastaavista projeteista niin kiltit vinkatkaa meille! Onko siellä ketään muuta vastaavan urakan äärellä?

(Remppaa blogin puolella voi helpoiten seurata juuri luomastani kategoriasta Kellari, ja projektin vaiheita IG-tililtä.)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Riikka 24.11.2016 at 9:04 am

  Miten siistiä, että julkaisit nämä kuvat! Blogeissa kun kaikki on aina niin sliipattua ja ihanaista. Omasta pikku rintsikasta haaveillessa sitä helposti unohtaa, että vanhat talot ovat vuosien projekteja, ja rempparahoja ja -voimia keräillessä monen täytyy todellisuudessa sietää pitkäänkin myös ei-ihan-sisustuslehtitasoisia olosuhteita. Harvemmin näitä reality-nurkkia kuitenkaan julkisesti esitellään, ja se on vähän sääli.

  Tsemppiä remonttiin ja muihin joulunajan kiireiisin!

  • Reply Maire / Kettukarkki 24.11.2016 at 11:43 am

   Paljon kiitoksia tsempeistä!

   Se on totta, että mielellään sitä esittelee vain niitä valmiita nurkkia. Ja toisaalla on näitä keskeneräisyyksiä, joita ei oikein itsekään jaksa katsella. Näitä löytyy. Kyllä sitä yrittää olla stressaamatta, vaikkei kaikkea saakaan tehtyä siinä tahdissa kuin haluaisi (mainitsemasi raha/voimat/aika) – mutta sitten sitä saa senkin edestä hehkutella niitä valmiita sisustuksia.

   Tuossa juuri reiska eilen huikkasi, että kellarissa kaikki hyvin – homma sujuu ongelmitta ja suunnitelmat eteenpäin on hanskassa (tosin en niitä vielä ehtinyt sen tarkemmin kuulla). Mutta kiva, että edistyy :)

   Senkin takia näitä kuvia halusin julkaista, että saa tosiaan vapaasti heittää ehdotuksia!

  Leave a Reply