Matkatavaralistaa Kanarian-reissulle

05.01.2017

Kyllä, nyt tarvitaan vähän lomaa ja aurinkoa. Yrittäjä palkitsee nyt itsensä ja perheensä reissulla, jonka tavoitteena on huilit, jätskit, yhdessäolo, lukeminen ja uiminen. Lomamatka varattiin jo syksyllä, ja on ollut mukava vaan odottaa talvella siintävää reissua ja jutskata siitä lasten kanssa. Tällä kertaa suuntaamme Teneriffalle, missä en ole ennen käynytkään.

Omat pakkaamiset on hyvin simppelit, mutta kaikki nämä itselleni erittäin pakollisia ja tarpeellisia (sellaisia, että paniikki tulee jos kotiin unohtuu). Lomakirja on puoli lomaa (aurinko on se toinen puoli), ja meinasi tulla viime viikolla paniikki kirjan puuttumisesta. Luen ahkerasti Mari Jungstedtin kirjoja, ja uusi sarja sijoittuu Gran Canarialle, niihin maisemiin joissa mekin ollaan monta kertaa käyty. Vaan nytpä nämä molemmat Kanaria-sarjan kirjat oli Helsingistä loppu joka paikasta, ja löysin omani ohiajomatkalla Lempäälän Ideaparkin pienestä kirjakaupasta.

The hamamtowel-supplierina en voi olla ottamatta mukaan pientä nippua näitä ihanuuksia koko perheelle. Pyyhe kuivuu nopsaa, menee pieneen tilaan, ja on muuten eri kätevä myös lentokoneessa vilttinä torkkujia varten.

Mukaan Kanarialle viikon reissuun:

-Ihana, selästä avoin Pharrel Williamsin suunnittelema Adidas-uikkari / Vehkala

-Matkatohvelit pussukassa / Muji

-Maitohappobakteerit Probiotic complex / Terranova (tuote saatu blogin kautta näytteenä)

-Tropiikintuoksuinen body butter / Evolve (tuote saatu blogin kautta näytteenä)

-Shampoopala Nokkonen / Kettukarkki SHOP

-Mari Jungtstedtin kirja Tummempi taivas / Kirja-Kärkkäinen

-Hamampyyhe Ranta / Kettukarkki SHOP

-18-in-1 saippua / Dr. Bronner’s

-Aurinkovoide luonnonkosmetiikkaa / Biosolis*


pharrel_williams_adidas_swimsuit_hamamtowel

Nestepakkauksia lomalle kertyy välillä vähän liikaakin, mutta nyt on shampoolle olemassa kiva reissuvaihtoehto. Olen testannut nyt useampaa palashampoota, ja tämä on ainut joka toimii, ja pesee hiukset puhtaiksi. Soap° Oulun shampoopala Nokkonen on tehty käsin, ja myynnissä myös omassa liikkeessäni. Tästä on myös Kamomilla-vaihtoehto.

shampoopala_nokkonen_kettukarkkishop

Olen kovasti ihastunut tähän brittiläisen Evolve-luonnonkosmetiikkasarjaan, jonka trooppisen tuoksuinen vartalovoi pääsee matkalaukkuuni mukaan. Lasinen purkki on reissutarkoitukseen vähän painava, mutta onneksi pakkaus ei ole turhan iso kuitenkaan. Tältä sarjalta löytyy muuten myös useita matkakokoja! Ja saatavilla on mm. kasvojen-, hiusten- sekä vartalonhoitotuotteita. Purkit on ihan kreisin nättejä.

Ja ah, Dr. Bronner’s! Näiden tuotteiden etiketit vaikuttaa kieltämättä aavistuksen sekoboltseilta, mutta tiivistettynä: maailmaan kaikkea hyvää ja luonnonkosmetiikkaa! Tämä fair trade -hyvyys tulee Ameriikasta, ja näillä 18-in-1-tuotteilla voi siis pestä kaiken – hiuksista tiskeihin ja pyykkiin. Tosin jos sinulla on pitkät vaaleat hiukset, en suosittele käyttämään hiustenpesuun. Reissussa tällä pestään luultavasti hiekkaiset lapset sekä pikkupyykit.


bodybutter_dr_bronners_adidas

Aurinkorasvojen käyttö pienen lapsen ihoon on aina vähän arveluttavaa. Nyt on kuitenkin tullut markkinoille useampikin luonnonkosmetiikan aurinkovoide, joista Biosolis on sertifioitu. Turvallisempaa ja kemikaalivapaata kesäaurinkoa siis luvassa.
biosolis_aurinkorasva_luonnonkosmetiikka

*kaupallinen linkki

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Heidi 05.01.2017 at 4:56 pm

  Kiitos vinkeistä! Meillä kohta suuntana Florida. Tässä tuli monta hyvää vinkkiä mukaan otettavaksi ja Amerikasta tuotavaksi. Ihanaa lomaa teille!

  • Reply Maire / Kettukarkki 06.01.2017 at 1:45 pm

   Ahh, Florida on ihana! Ihanaa matkaa sulle, ja tosiaankin kannattaa tuoda sieltä laukut pullollaan luonnonkosmetiikkaa.
   Kiva kuulla, että vinkeistä oli hyötyä :)

 • Reply Kukkis 05.01.2017 at 8:50 pm

  Ihanaa lomaa….. Mielelläni ottaisin vastaan vinkkejä minnepäin ja mihin hotelliin? En ole käynyt Tenerifalla eikä oikein tietoa minne kannattaa suunnata.

  • Reply Maire / Kettukarkki 06.01.2017 at 1:46 pm

   Kiitos!
   Teen vielä lisää postauksia täältä missä me ollaan ja kerron tarkemmin hotellistakin. Stay tuned!

  Leave a Reply