Teneriffa 2/6: Tuoretta ruokaa omassa keittiössä

11.01.2017

Ikävöin talvella kesäruokaa – eli nopeaa, tuoretta ja raikasta. Jos olen perheen kanssa lomareissussa kesäisissä maisemissa, kyllä täytyy päästä vähän kokkaamaan. Nytkin valitsimme hotellihuoneen, josta löytyi pieni keittiö ja pieni arsenaali astioita tykötarpeineen (tästä lisää hotellista kertovassa postauksessa). On vaan parasta vähän ottaa punkkua, kokkailla lallatellen ja kattaa koko perheelle parvekkeelle herkut.

Katsokaas ulkomailla ihan parasta hupia on myöskin ihan tavallisessa ruokakaupassa töröttäminen. Kiireessä sinne ei voi mennä, sillä jo pelkän kala- ja lihatiskin syynääminen vie oman aikansa. On ihana tutkailla purkkeja, hintoja ja arvuutella mitä on missäkin. Pakkaukset on ihan erinäköisiä myös. Kivaa on myös salaa katsella miten paikalliset toimivat kaupassa, tarjotaanko kassalla pientä pussia pakasteille (ei tarjottu) ja niin edelleen.

Joo ja tosiaan, loppiainen on kuulemma Espanjassa se virallinen joulun juhlapäivä, jolloin kannattaa mennä katsomaan näyttäviä juhlakulkueita. No mentiinkö? Unohdettiin koko päivä! Sen sijaan katseltiin ruokakaupassa tätä kärryä, johon oli riisuttu muovisia joulukoristeita. Siinä meidän espanjalainen loppiaisjuhla kerrassaan!

10 minuutin kävelymatkan päässä hotellilta Adejen rannalta motarin toisella puolella oli isompi ruokakauppa alakerrassa, joka oli ainut paikka lähellä mistä sai tuoreita yrttejä. Tämä tuoremehukone oli meidän suosikki!

 

Olin oman kalakaverini (kulinaristiteinin) kanssa kala-osastolta herkkuja valkkaamassa, ja pari hauskaa kalaa me pyydettiinkin tiskiltä fileenä mukaan. Paisteltiin sitten pannulla ja herkuteltiin menemään espanjalaisen pehmeänmakuisen sitruunan ja paistettujen valkosipulilla maustettujen pinaatin ja pinjansiemenien kanssa. Oli ihan hirveän hyviä.

Yrttinen nopea pasta valmistui parinakin päivänä. Tuoreet tuoksuvat basilika ja lehtipersilja, jamón serrano, Lempeä sitruuna, pehmeänmakuinen valkosipuli ja halpa mutta hyvä oliiviöljy. Basilikaa ei muuten meinannut löytyä millään. Selvisi vihannesosaston pojalta pienen etsiskelyn, että basilika on espanjaksi albahaca. Pakkauskin oli niin outo, etten siksi tunnistanut koko yrttiä. Nuo kuvan parsat olivat kuin ohuita tikkuja, ikinä tuollaista lajiketta nähnyt.

Lue kaikki postaukset Teneriffan-reissultamme:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply