Teneriffa 3/6: Hotelli Sunwing Fanabe Beach

14.01.2017

Lasten kanssa lomaillessa me halutaan yleensä helppoutta, varsinkin kun tarkoituksena on nauttia valosta ja lämmöstä. Ollaan suosiolla monesti valittu valmismatkoja vähintään neljän tähden hotelleihin. Tämä oli meidän neljäs reissu Tjäreborgin Sunwing-perhehotelliketjuun. Näissä hotelleissa ei voi olla törmäämättä ikeatyyliin ja ruotsalaisuuteen, mutta toisaalta kaikki toimii mainiosti ja hotellit on todella siistejä.

Hotelleissa käy pääasiassa pohjoismaalaisia vieraita (norja, ruotsi, tanska) ja suomalaiset vähemmistössä. Me aina katsellaan muitakin vaihtoehtoja, mutta päädytään kuitenkin melko tasokkaaseen Sunwingiin. Hyviä kokemuksia on Gran Canarian Arquineguin Seafrontista, joka sijaitsee pienessä kalastajakylässä etelärannikolla. Täällä ollaankin käyty kaksi kertaa. Myös täydet pisteet meiltä saa Kreikan Rodos – Kallithea Beach -hotelli.

Postauksen lopussa hotellin plussat ja miinukset!

Hotelli Sunwing Fanabe Beach

Hotellimme sijaitsee virallisesti Playa de las Americasin pohjoisrannalla, mutta paikan päällä kyltit näyttivät olevan joko Costa Fanabe tai Costa Adeje. Me valittiin huone, jossa oli reilunkokoinen parveke ja 2 huonetta. Me nukuimme makkarissa, ja lapset olkkarin vuodesohvalla.

Olkkarissa oli myös kitchenette, eli sellainen minikeittiö jossa pystyi kokkaamaan kahdella kattilalla ja yhdellä paistinpannulla. Keittiössä oli mm. induktioliesi, mikro ja astiasto neljälle. Keittiöiden varustelu muuten vaihtelee hieman Sunwing-ketjussa. Täältä esim. puuttui keittiörätti, jota olisi tarvittu useaan otteeseen. No joo, pikkujuttuja nää. Ja mausteet puuttuivat myös.

Hotellissa saa lisämaksusta all inclusive -paketin, mutta me ei otettu edes aamupalapakettia. Lapsiperhehotellissa se aamupalan hälinä on itselleni liikaa (toki se peittää ne omienkin lasten äänet, mutta silti). Parasta on syödä omalla parvekkeella juustoja, kahvia, jamon serranoa, tuoreita hedelmiä ja paahtoleipää. Kerran aiemmalla reissulla me taidettiin ottaa aamupalapaketti, mutta kyllästyttiin aamupalaan aika nopeasti.

Allasalue oli ihan kivan kokoinen ja miellyttävä. Kuvasta näkyy hyvin, että iso osa aurinkotuoleista oli varjossa osan päivästä. Aurinkopaikkoja joutui siis välillä odottamaan. Kaipasin erityisesti merinäköalaa, mutta tiedettiin etukäteen kyllä että tässä hotellissa sitä ei ole.Rauhallisella rantakadulla käveltiin joka päivä, ja täällä oli kiva tehdä aamulla juoksulenkkiä myös. Rantaan hotellilta oli matkaa 200 metriä.

Plussat :)

Respan sekä lasten leikkipaikkojen henkilökunta todella ystävällistä ja auttavaista porukkaa. Kaikki ottivat ihanasti lapset huomioon.

Lämmitetyt altaat (+25), erittäin sopiva koko päivän pulikointiin.

Huonesiivous toimi moitteettomasti, ja oma siivoojamme oli todella herttainen ja sydämellinen espanjankielinen henkilö, jolle lapset tekivät vielä lähtiessä kortin ja jätimme tippiä.

Hotellista löytyi pieni Minimarket, josta sai kaikkea tarpeellista (aurinkorasvaa, rantaleluja, maitopurkit, vedet hotellihuoneeseen.) Marketissa oli myös hupaisia asioita, kuten Juhlamokka hintaan 13 e.

Hotellin allasbaarista pystyi ostamaan 9,90 euron passin, jolla lapset saivat hakea 10 jätskiä tai 10 soft drinkiä. Oli todella helppo. Baarin espanjalainen setä kysyi myös naama pokalla tytöiltä tötterö or kuppi?

Maskottihahmot Lollo & Bernie biiseineen ja minidiscoineen saa lapset hyvälle tuulelle, ja sen takia myös aikuiset hyvälle tuulelle.

Lyhyt matka rannalle, useita kauppoja ja ravintoloita lähellä.

Miinukset :(

Hotellin ravintolan palvelu tuntui vähän turhan kiireiseltä, olisin kaivannut kiireettömämpää ja huolellisempaa tunnelmaa, vaikka kaikki toimikin mukavassa hengessä.

Altaalle ja isoon osaan aurinkotuoleista ei paistanut aurinko kuin vähän aikaa päivästä, johtuen sijainnista ympäröivän hotellin sisäpihalla. Tammikuun aurinko oli myös varmaan ehkä alempana kuin kesäkuukausina.

Tyhjien aurinkotuolien varaaminen pyyhkeillä tuntikausiksi eteenpäin. Jeesus sentään, tämä naurettava kulttuuri ei varmaan kuole koskaan all towels will be collected -kylteistä huolimatta. Tähän peliin on valitettavasti pakko lähteä, mikäli meinaa saada istumapaikan allasalueelta.

Hotellin Vicente-ravintolan hampurilaisannoksista tulee mieleen ne Saarioisten eineshampurilaiset pluskoossa. (Vinkki Tjäreborgille: vaihtakaa ihmeessä se pihvi johonkin syötävään asiaan!) Heti kun tilattiin sellaiset, muistettiin tää asia – liian myöhään. Salaattiannoksille (n. 10 e) annamme kehuja.

Merinäköalan puute.

Huoneisto oli aavistuksen nuhjuisen tuntuinen, ja huoneiden väliovi heppoinen liukuovi. Oven yläpuollela oli aukko, joten huone tuntui suurelta yksiöltä. Rodoksen Sunwingissä huone oli huomattavasti raikkaammin sisustettu.

Ai että, tuli mieleen case yöperhonen. Meidän huoneeseen lensi parvekkeen ovesta iso musta yöperhonen, ja meikäläinen syöksyi saman tien peiton alle turvaan. Muu perhe yritti metsästää ja löytää jättiperhosta, mutta sitä ei kuitenkaan löytynyt. Mukamas saattoi lentää takaisin parvekkeen ovesta ulos. Nukuin seuraavan yön to-del-la huonosti, toinen silmä auki.

Seuraavana iltana, kun olin siinä jo nukkumaan menossa, näin jonkun lentävän makkarissa. Yöperhonen! Ja taas peiton alle piiloon kunnes tilanne oli selvä. Tietenkin perhonen oli lentänyt just mun käsilaukkuun, josta se saateltiin pois (en kysynyt minne). Seuraavan yön nukuin myös tosi huonosti, johtuen yöperhosen haamusta huoneessa.

Jos joku haluaa tietää hotellista tai kohteesta enemmän, laittakaa vaan kysymyksiä niin vastailen. Minäkin ottaisin mielelläni hotellisuosituksia vastaan Kanarialta!

Lue kaikki postaukset Teneriffan-reissultamme:

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply kummelikopplan 14.01.2017 at 4:45 pm

  Kiitos kirjoituksesta! Lähdemme samaan hotelliin ensi kuun lopulla. Nyt vain jännitetään onko meidän terassi aurinkoinen vai ei.

  • Reply Maire / Kettukarkki 16.01.2017 at 10:16 am

   Oikein hyvää matkaa teille! Tosi monelle terassille paistoin aurinko ihan hetken – meidän parvekkeelle ei itse asiassa ollenkaan. Mutta ei se oikein haitannutkaan, huoneessa ehdittiin niin vähän olla kuitenkin, ja aurinko laskee jo 18.30.

   • Reply kummelikopplan 18.01.2017 at 9:55 pm

    Kiitos, eiköhän lapset asu altaassa aamusta iltaan. Varjoisella terassilla ei loppupeleissä ole niin väliä.

 • Reply Hanna 14.01.2017 at 9:42 pm

  12 päivän päästä myös lähtö samaan hotelliin. Ollaan oltu siellä ennenkin ja samat asiat häirinneet. Erityisesti tuo allasalueen ruuhkaisuus ja aurinkotuolien varjoisuus ovat ärsyttäneet. Toisaalta löhellä rantaa ei tuossa kohteessa ole kovinkaan montaa hyvää hotellia, jossa all inclusive, joka taas meillä ehdoton helppudessaan.

  • Reply Maire / Kettukarkki 16.01.2017 at 10:19 am

   Oletteko kokeilleet sitä Sunwing Arquinequinia? Sinne sit ens kerralla, jos Kanarialle suuntaatte!

   Me taidettiin olla vähemmistönä siinä porukassa, jolla ei ollut all inclusiviä. Ihanat tuoksut (avogrilli) tuli kyllä sieltä ravintolasta monena iltana kun käveltiin katettujen pöytien läpi. :)

 • Reply Jennie 15.01.2017 at 3:42 pm

  Mielenkiintoinen juttu! Mekin ollaan oltu lasten kanssa tuolla Kallithea Beachissä Rodoksella ja tykättiin tosi paljon. Nyt syksyllä oltiin Gran Canarialla Tjäreborgin Ocean Beach Clubissa ja voin kyllä suositella sitäkin. Hotellialue on pienempi kuin Rodoksella ja muutenkin siinä ympäristössä on lähinnä muita hotelleja ja ihan hyvä ruokakauppa. Hotelli itsessään on vielä vähän tasokkaamman oloinen ja ruotsalaiset osaavat kyllä tehdä kaikesta niin viihtyisää ja toimivaa :) Bussilla ja lautoilla pääsee katselemaan lähikyliä ja kaupunkeja, jos haluaa nähdä vähän muutakin. Kävimme mm. juuri tuolla Arquinefrontissa, joka jäi mieleen kivana paikkana.

  • Reply Maire / Kettukarkki 16.01.2017 at 10:21 am

   Moi Jennie! Hei ihana kuulla kommenttisi tuosta Ocean Beach Clubista, sillä se oli meillä toinen vaihtoehto myös nyt Kanarian matkaa miettiessä. Haluaisin ehdottomasti sinne – oli vieläpä lähellä Puerto Mogania, josta tykkään kovasti. Hotelli näytti todella hyvältä sisustuksineen.

 • Reply Krista 16.01.2017 at 11:19 am

  Hei Maire,

  Kiitos kattavasta postauksestasi ja mukava kuulla että olette viihtyneet Tjäreborgin matkoilla. :) Lähetän nuo kehitysehdotukset eteenpäin yrityksemme sisällä.

  Voin lämpimästi suositella Kanarialta Ocean Beach Clubia. Jos kyseinen hotelli kiinnostaa lapsiperheen näkökulmasta, niin kannattaa seurata meidän Facebook-sivuamme ensi viikolla. Meillä tulee koko viikon ajan suoria lähetyksiä juurikin Gran Canarialta ja tuosta hotellista.

  Terkuin
  Krista
  Social Media Manager
  Tjäreborg

  • Reply Maire / Kettukarkki 18.01.2017 at 6:42 pm

   Moikka Krista!
   Kiitos kommentistasi! Mietinkin, että olisin lähettänyt teille linkin tästä – hyvä kun löysit siis.

   Ocean Beach Club kyllä kiinnostaa, joten pidän somea silmällä siis. :)

  Leave a Reply