Teneriffa 4/6: Jungle Park saaren eteläosassa

15.01.2017

Meillä oli pitkä lista retkivaihtoehtoja mielessä, ja tunnetumman eläinpuiston Loro Parkin sijaan päätimmekin lähteä hotellistamme Playa de las Americasin pohjoisrannalta vain 8 km päässä vuoristoon päin sijaitsevaan Jungle Parkin eläinpuistoon. Emme olleet kuulleet koko puistosta aiemmin, vaan löysin sattumalta siitä mainoksen yhden kartan reunasta.

Olimme päättäneet ottaa puistoon taksin sunnuntai-aamuna, mutta Jungle Parkin nettisivuilta löysimmekin tiedon bussista, joka noukkisi matkustajat myös meidän hotellimme edestä. Kaiken lisäksi bussi oli täysin ilmainen!

Puistoon meiltä neljältä maksoi yhteensä n. 80 euroa, kun taas Loro Parkin reissu olisi maksanut meiltä autovuokrineen ja ruokineen helposti yli 200 euroa. Puisto oli aivan mahtava, joten valinta oli todellakin oikea.

Meillä meni puistossa 6 tuntia yhdessä hujauksessa, ja lapset jaksoivat innoissaan kävellä (ja juosta) jännittäviä reittejä riippusiltoineen. Puisto tuntui todellakin viidakolta, ja joka puolella oli upeita puita, kukkia ja vesiputouksia. Tuli todella rentoutunut olo, kun näki niin ihanaa luontoa ympärillä. Eläimet olivat pelkkää plussaa. Täältä ei todellakaan ollut kiire pois, ihana keidaspaikka.

Pingviinit heiluttelivat meille hauskasti altaastaan.

Puisto oli niin laaja, että saimme olla aivan rauhassa. Ei tungoksia eikä jonoja missään. Kävimme katsomassa merimursu – ei kun merileijonanäytöksen, joka oli varsinkin lasten mieleen.

Meidän pienemmän tytön ehdottomia lemppareita oli flamingot. Ensimmäistä kertaa kuulin tältä 4-vuotiaalta tytöltä myös toiveammatin. Hänestä tulee kuulemma isona eläintarhan hoitaja …joka päästää ne sitten vapaiksi. Puistossa oli myös leijonia, lintuja, apinoita, vapaana liikkuvia riikinkukkoja ja muun muassa aitaus, jossa sai vapaasti silitellä marsuja.

Puistossa oli kaksi ravintolaa, toinen ”areenan” ylätasanteella ja pienemmästä kuva tässä. Tilasimme pitsaa, joka oli yllätykseksi todella hyvää. Itse asiassa söin täällä myös elämäni parhaan jäätelön. Areenan ravintolasta ostetussa tötterössä oli kookosjätskiä ja suklaa-appelsiinijätskiä, ihan kreisin hyvä oli.

Väkisinkin tulee aina eläintarhoissa ajateltua eläinten oloja. Täällä vähän arvelutti isojen petolintujen suht kapoiset elinpiirit. Linnut – joita oli aika monta (ehkä 20) – oli kytketty jaloistaan lyhyellä narulla maahan. Linnut olivat mukana myös lentonäytöksissä, joita emme ehtineet mennä katsomaan. Jotenkin tuntui siltä, että täytyyköhän niitä lintuja olla niin paljon yhdessä tarhassa, ja saakohan kaikki linnut varmasti maistaa vapautta tarpeeksi. Jotenkin näyttivät onnettomilta.

Lue kaikki postaukset Teneriffan-reissultamme:

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply