Teneriffa 6/6: Vaellusretki Mascan vuoristokylästä

18.01.2017

Arpaonni ei osunut kohdalleni tänä päivänä, sillä se olin minä joka jäi pitämään seuraa aamusta iltaan hyppelevälle ja hoilottavalle Frozen-mimmille siksi päiväksi, kun muu perhe (avomies + tipu) pääsi kunnon luontovaellukselle.

Varsinainen vaellus Mascan vuoristokylästä solareittiä rannalle kesti 3,5 h, mutta bussi/taksi/vene-matkoineen yhteensä 6 h. Vaellukselle tehdään paljon maksullisia valmisretkiä, mutta edullisemmaksi taisi tulla itsenäinen reissu. Lisäksi kuulemma ei kiinnostanut turistiporukassa patikointi, vaan ihan omaan tahtiin haluttiin tallustaa.

Maasto oli ollut enimmäkseen kapoista, osin kivikkoistakin polkua, jossa paljon korkeusvaihteluita ja vähän tasapainottelua.

Nämä kuvat siis pöllitty (retkestä kadehtien) Aaveen kamerasta.

Kertovat matkasta näin:

Tipu: Törkeen hienot maisemat, mahtava retki. Isä ei meinannu pysyä perässä. Venematka oli pelottava. Sain paljon suklaapatukoita.

Aavee: Pirun kova kunto tolla teinillä, kun ei mullakaan kyllä ihan huono ole. En meinannu perässä pysyä. Ostin tipulle mukaan paljon suklaapatukoita.

Etukäteen paikan päällä netistä ostettu venetaksimatka toimi hyvin, mutta paatti oli pikkuinen kumivene ja varsinkin lasta oli pelottanut allokkoisessa ja kovassa kyydissä. Kysyin jälkeenpäin oliko pelastusliivelä – no eipä ollut. Mietin, että itse olisin ehkä kieltäytynyt astumasta paattiin. Joten ehkä ihan hyvä, että se olin minä joka joutui jäämään retkeltä pois. Siellä minä juttelisin Wilsonille ja kasvattaisin partaa Mascan rannalla varmaan tänäkin päivänä.

Omatoimiretken hinnaksi tuli n. 22 e / hlö. Tässä vielä ohjeita ja hintoja bussi- ja venetaksikyydeille:

Klo 9:50 bussi no 460 Playa de las americas – Santiago del teide (lippu kahdelta n. 4,50 e). Bussilla 355 klo 11:00, ois päässy tuon toisen osuuden mutta koska bussi oli täysin piti mennä taksilla joka maksoi sen kympin. Täysiin busseihin kannattaakin siis varautua.
Taksilla Santiago del teide – Masca village (10 e), kesto 10 min.
Kävely Mascan kylästä Masca beachille kesti noin 3,5h.
Masca beachiltä etukäteen varatulla veneellä Los Gigantesiin, www.mascalosgigantes.com. (Lippu netistä 8 e / nuppi, paikan päältä 10 e / hlö.)
Los gigantessista bussi 477 tai 473. Kesto 1:40 (hinta kahdelta n. 4,50 e)
Aiemmat kirjoitukset Teneriffalta:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply