Trendit Tukholman huonekalumessuilta 2017

08.02.2017

Kolme kivaa (ja ehkä vähän rankkaa, mut sillain hyvästi) päivää takana Ruotsinlaivalta ja messuilta. Nyt puran tässä aineistoa, ja yhteenvetona voisin ensi alkuun sanoa, että edelleen valmistajat suosivat murrettuja puuterimaisia värejä, pyöristettyjä pintoja. Trendiosoasto oli oikein särmä, ja tässä siitä juttua ja kuvia!

Tänä vuonna saimme nauttia tunnetun ruotsalaisen visualistin ja bloggaaja Lotta Agatonin luomista visuaalisista tiloista, jotka olivat varsinaisia väripläjäyksiä ja täynnä tarkoituksellisia kontrasteja. Lotta halusi yhdistää yllättäviä materiaaleja, sekä halpaa ja kallista keskenään. Hän myös toteaa, että kodin ja julkisen tilan ero on kaventunut, nykyään voi sekoittaa ihan kaikkea.

Trendiosasto 2017 oli kuin suuri omakotitalo, jonka huoneita pystyi näyttelymäisesti kurkistelemaan yhdeltä puolelta. Tässä ruokailutilan ja keittiön yhdistelmässä tykkäsin erityisesti kokobeigestä keittiöstä ja (ilmeisesti) vinyylisestä lattiasta, jonka väri vaihtui hauskalla tavalla tilojen välillä. Etummaisessa tummassa tilassa oli kalusteissa paljon metallia, mikä toi ehkä vähän kylmän fiiliksen. Huomasi, että heti kun sisustuksesta jää pois tekstiilit (esim. matto) ja lämmin puumateriaali, se muuttuu kliiniseksi ja julkistilamaiseksi. Myös valaistus oli vähän sairaalamainen – tämä tila voisi ihan hyvin ollakin kodinomainen laitos. Aika hyvännäköinen sellainen.

Kylpyhuoneesta oli tehty varsinainen viidakko, ja sieltä löytyi tämä Ferm Livingin lasista ja metallista valmistettu kaappi. Niin hieno.

Olohuoneen värimaailma oli seesteinen: beigeä, luonnonvalkoista, sisalia, harmaata. Nämä Massproductionsin kolmionmalliset sohvapöydät osuivat erityisesti silmääni.


Makuuhuoneen ja työhuoneen yhdistelmästä tulee jotenkin mieleen Dynastia ja Joan Collins – hyvällä tavalla.


Laitan vielä erikseen juttua Stockholm Furniture & Light Fair messutärpeistä!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply