Uusi työväline – Olympus minijärkkäri

21.02.2017

Pitkäaikaisen haaveen hankinta oli viimeistään nyt ajankohtainen, sillä kuvattavaa tulevalla kahden viikon reissulla on todella paljon. Nykyinen Canonin järkkärini painavine linsseineen on niin järeä, ettei sitä juurikaan huvita kantaa mukana päivätolkulla, ja kuvien siirto reissuolosuhteissa on vaikeaa (mahdotonta).

Päädyin hankkimaan Olympus PEN E-PL8 -digijärkkärin, jonka wi-fi-yhteys mahdollistaa kuvien nopean siirron iPhonen kautta. Tätä tuli heti testattua, ja sain homman haltuun noin kahdessa minuutissa ja siirto toimi erittäin hyvin.

Valitsin sellaisen kamerapaketin, jossa tuli mukana 14-42 mm peruslinssi. Tällä linssillä pystyy kuvaamaan sisustusta vähän laajemmin.

Lisäksi halusin kiinteän fiilistelylinssin, jolla olisi helpompi kuvata vaativissa valaistusolosuhteissa, ja valitsin bloggaavan kaverini Caritan suosituksesta 25 mm objektiivin. Tämä oli loistovalinta, kuvat ovat ihania. (Kiitos paljon vinkistä C.!)

Kuvissa kamerassa on kiinni tuo extrana hankkimani 25 mm linssi. Ei ole kauhean isokokoinen, tai painava – kameralle ei tullut juurikaan lisäpainoa, vaikka vähän pelkäsin tätä. Kuitenkin keveys oli ostaessa yksi tärkeimmistä kriteereistä.

Otin nämä postauksen kuvat vähän nopeasti, ja tässä seuraavassa kuvassa ei ihan tarkasti näy yksi kiva ominaisuus: kameran näytön saa nostettua ”ylös”, jolloin kuvien katselu, käsittely ja valikointi on vähän helpompaa.

Tykkään myös todella paljon tästä kosketusnäytön tuomasta tarkennusominaisuudesta: osoita sormella sitä kohtaa, jota haluat tarkentaa. Erittäin kätevä, kun täytyy toimia nopeasti.

..

Vielä puuttuu jonkinlainen laukku kameralle, mutta onneksi ihan hirveän suurta veskaa tälle ei tarvitse hankkia. Tuosta ylimmästä kuvasta näkee hyvin kameran koon – vieressä Lumin minilaukku Stella.

Edellinen postaus Kellarin kylpyhuoneen muodonmuutos on kokonaan kuvattu uudella Olympuksella (käytin molempia linssejä). Valaistusolosuhteet kuvaushetkellä (ja tilassa muutenkin) ovat surkeat. Luonnonvaloa tulee yhdestä pienestä ikkunasta, ja kuvauspäiväksi osui vielä todella harmaa päivä. Aika hyviä kuvia tuli! Ja näitä kuvatessa kamera oli ollut minulla vain yhden päivän, joten tässä tuli heti kunnon treenisessio. Käytin toki jalustaa – paitsi saippuakuppilähiksessä.

Kylppäriä kuvatessa tajusin, että olisi ollut virhe olla ottamatta tuota 14-42 mm linssiä kameran mukana (sen olisi saanut ilmankin, edullisemmin). Tätä linssiä tarvitaan ehdottomasti, jos meinaa yrittää näin pientä tilaa kuvata niin, että näkyy sekä lattia että katto. Kaikki tuon postauken tiiviimmät rajaukset on kuvattu 25 millisellä.

Kertokaahan te muut Olympuksella kuvaavat kokemuksianne! Mistä linsseistä tykkäätte, ja laittakaa kaikki kuvaamisvinkit kehiin! Kuuntelen tosi mielelläni. :)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Minnea/Minnean muruja 21.02.2017 at 4:33 pm

  Kiva, että olet tykännyt Olympuksesta :) Itse olen kuvannut jo useamman vuoden Olympuksen kameroilla, ja objektiivejakin on kertynyt. Ovat kyllä kokonsa puolesta niin käteviä!
  Myös mieheni kuvaa paljon, joten meillä on omat kamerat, mutta objektiivit yhteisiä.
  Ehdottomasti eniten käyttämäni objektiivi on 45mm eli ns. muotokuvalinssi. Tykkään myös tuosta 25mm objektiivista myös sekä 60mm macrolinssistä. Itse en juurikaan ole käyttänyt tuota mukana tullutta objektiivia, mutta toisaalta en kuvaa paljoa sellaisia kuvia, joissa tarvitsisi laajempaa kulmaa.
  Blogistani löytyykin paljon omalla E-PL 7-kamerallani sekä mieheni OM-D E-m10-kameralla :)

 • Reply Tuulia 22.02.2017 at 9:30 am

  Kiitos vinkeistä, kerrothan jatkossakin miten tutustuminen tähän kameraan etenee! Itsekin olen pohtinut tuon kameran ostoa; hinta-laatu passeli.

  • Reply Maire / Kettukarkki 23.02.2017 at 10:32 pm

   Eipä kestä!
   Mielelläni kerron kokemuksia myöhemminkin. Tuntuu, että on kyllä aika helppo käyttää.

 • Reply Sanna 23.02.2017 at 12:33 pm

  Hei, ihana laukku! Mistä se on?

  • Reply Maire / Kettukarkki 23.02.2017 at 10:31 pm

   Tsau! Laukku on Lumin malli Stella. Tätä väriä ei ehkä enää ole valikoimassa, mutta muita pitäisi olla.

 • Reply Laura 26.02.2017 at 8:16 pm

  En osaa antaa mitään kuvausvinkkiä, mutta laukkuasiaan vinkkaan oman valintani. Itse tein ohuen vaahtomuovilevyn avulla kaksi pehmustettua pussukkaa, jotka voin laittaa mihin vaan käytössä olevaan kassiini. Toisen pienen, johon mahtuu vain kamera lyhyellä objektiivilla ja toisen isomman siirrettävillä väliseinillä, mihin mahtuu kaikki härpäkkeet. Minulla siis Olympoksen E-M10 MarkII eli aika pieni sekin. Kuvia ja ohjeita löytyi paljon Pinterestistä.

 • Leave a Reply