Luonnonkosmetiikkaa matkalaukkuun

23.02.2017

Lähtöön on vajaa vuorokausi, mitä oikein meinaa uskoa todeksi. Matkalaukun hain juuri äsken varastosta, ja yritän vielä tänään saada suurimman osan matkakamoista survottua sinne. Kuulostaa kaoottiselta, mutta se hämää, kaikki on päässäni tarkasti mietittynä ja valikoituna.

Kun on kaksi viikkoa matkalla, on pakko saada työt sellaiseen pisteeseen, että poissaollessa ei tarvi ottaa yhtään stressiä työasioista. Australian yhdeksän tunnin aikaeron vuoksi on vaikea reagoida nopeasti mihinkään. Nyt onkin viikko mennyt aika tiiviisti töiden äärellä, jotta pääsen sitten varmasti kunnolla irtautumaan kaikesta. Huomenna vielä viimeinen paltsu, ja sen jälkeen työpäivä kaupalla.

Matkalaukkuun on lupa pakata 23 kg tavaraa, ja tarkoitus on yrittää lähteä kevyemmällä pakaasilla, jotta (lasten tilaamat) UGGit ja muut tuliaiset mahtuvat varmasti kyytiin. Myös kosmetiikkapakkaukset on nyt mietitty huolella, ja matkakoossa.

24 tunnin lentomatkaa varten otan mukaan matkakoon Magnesium Oil* -suihkeesta, joka rentouttaa jalkojen lihaksia. Sama tuote löytyy jo normikokona kotoa, ja on aivan loistava lihassärkyihin ja varsinkin levottomiin jalkoihin (joista kärsin). Kun ainetta suihkuttaa iholle, sen tuntee ihan kihelmöintinä, ja pian lihas tuntuu ihan lämpenevän. Lentokoneessa tätä suihkuttelen pohjelihaksiin, jotka ainakin itselläni ovat se heikko lenkki. Näitä Nordic Healthin mainioita tuotteita saa ainakin Helsingin Sokokselta ja Stockalta.

Wild Traveller* -kapselit sisältävät hermoston toimintaa tukevaa magnesiumia ja c-vitamiinia. Tämän käytön aloitin jo viikkoa ennen matkaa. Wild Nutrition -tuotteita myy ainakin PUR-hyvinvointikauppa.

Hiuksille otin mukaan vähän uutta testattavaa, sekä vanhan luottotuotteeni Less is Moren suolasuihkeen. Pienet, söpöt shampoo ja hoitoaine ovat vain luonnollisia aineita sisältävän Tabitha James Kraan* -merkin matkakokoja. Kultainen kuivashampoo* on ehkä kaunein hiustuotepakkaus minkä olen koskaan nähnyt. Testasin sitä jo, ja tuoksulle antaisin 10 pistettä, toimivuudelle ehkä 8. Hiukset tuntuivat tosi luonnollisilta ja puhtailta, eikä niihin jäänyt sellaista tunnetta, että niissä olisi jotain ainetta. Vaikutus kesti hyvin sellaisen yhden työpäivän verran.

Ja ah, aurinkotuotteet. Koska Bondi Beachille lähtee kaksi lakanaa Suomesta, päätin vähän huijata ja testata itseruskettavaa Winter skin* -kosteusvoidetta. Merkki Eco by Sonya tulee Australiasta (joten kyllä ne siellä nämä aurinkojutut tietävät paremmin, ajattelen). Tätä olen käyttänyt jo viikon, ja moni onkin luullut kasvojeni luonnollisen näköistä päivetystä ”Teneriffan auringon jämiksi” – mutta totuus lepää tässä tuubissa.

Muutaman vuoden olen tarkoituksella etsinyt luonnonkosmetiikan puolelta aurinkovoiteita, ja niitä löytyykin nykyään aika kiitettävästi! Nyt törmäsin uuteen merkkiin, ja kyllä muuten vaikuttaa koostumus hyvältä. Tätä ajattelin ihan kasvoille, ei tuntunut yhtään paksulta tai öljymäiseltä. John Mastersin* voiteessa on suojakertoimia 30.

Otan mukaan myös Aesopin huulirasvan, sillä siinä on suojakertoimia 20. Törkeän hintainen (muistaakseni 10 e) Berliinistä ostettu huulirasva on susihuonoa tököttiä, jonka olen meinannut heittää roskiin monta kertaa. Annan sille vielä uuden mahiksen Australian kesässä.

Kasvovoiteeksi lähtee matkakoko Evolven facial creamista*, josta tykkään todella paljon. Kuten myös nenäni kyseisen tuotemerkin trooppisten kukkien tuoksuista.

Jospa tästä nyt kirjoittelemasta lähtisi ihan oikeasti sitä laukkua pakkaamaan… IHANAA LÄHTEEEE!

*tuote saatu näytteenä blogin kautta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply