Elämää ja hiekkaa Bondi Beachilla

23.03.2017

Meillä oli onni asua kaksi viikkoa aivan Sydneyssä Australian tunnetuimman rannan tuntumassa suomalaisen ystävämme kotona. Bondi Beachin arkeen kuului aurinkorasvojen perhepakkauksia (aamulla iholle sutiminen kuului perusrutiineihin), kovaa tuulta mereltä, hipsterin oloisia tyyppejä active wearit päällä, maukkaita hedelmiä, ruokakauppojen vihreinä notkuvia hevi-osastoja, juoksulenkkejä, aurinkolaseja ja sekoilua vasemmanpuoleisen liikenteen kanssa.

Bondi Beachilta lähti rantakallioilla ja pengermillä seikkaileva kävelyreitti Coastal walk, jonka varrella oli upeita taloja. Maisemat oli uskomattomat, ja täällä todellakin silmä lepäsi. Reitin varrella oli useita pienempiä rantoja, jotka itse asiassa koin miellyttävämmäksi kuin suuren Bondi Beachin. Reitin pieni Tamarama Beach oli kaunis, mutta kovin aaltoinen. Omalle suosikilleni Bronte Beachille palasin monta kertaa – rantakahvilasta sai kipaistua ihanat kahvit ja muut eväät.

Arkajalkana en (mm. meduusojen vuoksi) juurikaan mereen uskaltautunut (yhtä yöllistä aaltoihin pulahdusta lukuun ottamatta), joten tyydyin nauttimaan meri-ilmasta ja maisemista hiekkarannalla oleskellen.

Meille sattui melko pilviset kelit, ja jouduimmekin vähän metsästämään aurinkopaikkoja. Päivän tekemiset suunniteltiin aina niin, että aurinkoisimmat hetket saisimme olla rannalla.

Sydneyn arkkitehtuuri oli upeaa – joka puolella näkyi vanhoja, kauniita rakennuksia joiden kivijalassa oli pieniä putiikkeja, kahviloita, ravintoloita ja liikkeitä. Ostoskeskukset eivät juurikaan houkutelleet – parhaat löydöt teki näistä pienemmistä kaupoista.

Tässä meidän asuinpaikkamme ikkunanäkymää seuraavassa kuvassa.

Vähän huvitti myös pieni kontrasti tämän maisemanvaihdoksen myötä. Kun pari päivää ennen matkaa oli bussissa hiihtäjiä suksineen, täällä oli ihan tavallista kulkea surffilaudan kanssa.

Myös matkakaverini kokeili surffausta, ja ihastui kovasti! Katsokaa noita päättäväisiä askelia. Pisteet Pinille – tyyppi tuli innosta puhkuen pois merestä, vaikka kroppa oli ihan mustelmilla ja keukot täynnä merivettä.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Piia 23.03.2017 at 11:18 pm

    Kyllä nuo maisemat kelpaisi joskus itsekin kokea! Tuo active wear -pätkä oli muuten ihan huippuhauska, katsastin sen jo aikasemmin kun faceen linkkasit! :D

  • Leave a Reply