Huoneapilan mystinen kyläily naapuriruukkuun

28.04.2017

Meillä on keittiön ikkunalla, hyvässä valopaikassa viherkasviryhmittymä – pöydällä ruukuissa useita erilaisia ja päällä amppelissa pari kasvia. Hieraisin tuossa talvella silmiäni, kun näin kliivian kaverina jotain ”ylimääräistä”.

Kavereideni kotona oli tosi upea kliivia suuremmassa ruukussa, ja sen oli annettu lisääntyä siinä ihan itsekseen ja näytti mahtavalta villiltä puskalta. Tykkäsin kovasti. Itse olen meidän fiikusta aina jakanut useisiin ruukkuihin, aina kun juuresta on pukannut uusi ”lehtiviuhka”.

Syksyllä siirsin meidänkin kliivian isoimpaan ruukkuun, jonka käsiini löysin. Se näytti siitä heti tykkäävän – vaan tykkäsipä joku toinenkin kasvi!


Huoneapila oli kaverin tuparilahja meidän ensimmäiseen Helsingin-kotiin Töölössä, ja se on seurannut meitä uskollisena kodista kotiin jo yli 15 vuotta. Hitsi kun olen unohtanut kenen kotoa sen pieni verso oli peräisin – se oli joku mielenkiintoinen julkimo!

Kliivian kainaloon oli ilmestynyt siis huoneapila, enkä ihan heti tajunnut että miten se on mahdollista. Sitten tapahtumaketju alkoi aueta. Yläpuolella amppelissa olevan huoneapilan kukista on täytynyt pudota jotain siemeniä, joista uusi verso on lähtenyt kasvuun.

Tämä uusi kahden kimppa näyttää niin hienolta, että inspiroiduin jatkossa yhdistelemään muitakin huonekasveja yhteiseen ruukkuun. Ensiksi työn alla on setti pienen pieniä mehikasveja ja kaktuksia, joista haluaisin tehdä aavikkomaisen, pelkistetyn minipuutarhan.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Hanna H 29.04.2017 at 8:01 pm

    Hauska sattuma! :D Sopivat kyllä tosi kivasti vierekkäin.

  • Leave a Reply