Ex-keittiö, tuleva kodinhoitohuone

01.06.2017

Tämä huone oli purkulistalla kärkipäässä, sillä huoneeseen tehdään LVI-töitä yhdessä seinän takana sijaitsevan kylpyhuoneen kanssa. Huoneen yläpohjassa on näkyviä kosteusvaurioita (yläkerran kattoikkunoista vuotaneet vedet syynä), ja täällä piti avata rakenteita niin paljon että selviää vaurioiden laajuus.

Yläpohjan eristeenä oli ajanmukaisesti purua ja turvetta (jätesäkkejä kymmenittäin), ja ne poistettiin jotta nähdään tukirakenteiden kunto. Yllätys oli positiivinen – kuten tähän mennessä kaikki – vain yksi tukihirsi oli vähän tummunut ja siitä vuollaan siivu pois ja paikataan.

Tosiaan tämä huone tuntui keittiöksi vähän pieneltä (15 m2), sillä parempikin tila oli vaihtoehtona ihan olohuoneen vieressä. Rakennusvalvontavirasto antoi heti pelkällä tapaamisella vihreää valoa, joten annetaan mennä eteenpäin. Makkaria tästä huoneesta ei tarvinnut tehdä, sillä makkareita on tarpeeksi muutenkin – uhrasimme siis yhden toimivaksi kodinhoitohuoneeksi (ikuinen haaveeni).

Tästä kohdasta purettiin vanhat komerot, joille keksitään muuta käyttöä in the future. Komeron nurkassa oli justiinsa sopiva hiirenmentävä kolo, iuuuuu. Pelkäsin ehkä eniten että törmään jyrsijään kun tullaan tänne ensimmäistä kertaa. No, ei ole näkynyt.

Kuka voi kuvitella tässä jo seesteisen ja toimivan kodinhoitohuoneen? Lautalattiaa, ikkunan alla suuri viherkasvi, vasemmalla kattoon asti kaapistoa… ikkunan vastakkaiselle seinälle pyykinpesukone ja kuivausrumpu sekä työtasoa. Ai että tätä tilaa on kiva suunnitella – tulee niin hieno!

Tästä huoneesta löytyneitä vanhoja tapetteja on säästetty sivuun isoina palasina.

Tämä ennen-kuva on otettu purkukuvia edeltävänä päivänä. Pakko rehellisyyden nimissä myöntää, että tällä hetkellä me itse ei ehditä työmaalla käymään lähes ollenkaan, vaan meillä on siellä remonttimies tekemässä pitkää päivää. Ja tehokas tyyppi onkin. Tomppa on meidän vanha kaveri, ja työtahti on sellainen etten meinaa ehtiä edesä työvaiheita kuvata. Hänellä on homma hallussa.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Tanja 02.06.2017 at 8:59 pm

    Innolla odotan teidän ”remppa matkan” seuraamista ja varmasti huikeaa lopputulosta.

  • Leave a Reply