Kylpyhuoneeseen marmorifiilistä Pukkilalta

30.06.2017

Kaupallisessa yhteistyössä: Pukkila

Muuttoon 28 päivää.

Marmori houkuttelee kovasti ajattomuudellaan, ja kylpyhuoneeseen halusin sellaista ikiaikaista kylpylätunnelmaa. Marmori meillä Suomessa sisustuksessa on tällä hetkellä erittäin suosittua, vaikka se pintana on hieman arka ja vaatii hoitamista. Ulkomailla marmorin käyttöä ei arastella, se on Etelä-Euroopassa varsin arkinenkin materiaali. Esimerkiksi parin viikon takaisella Espanjan-reissullamme kerrostaloasunnossamme marmorista oli toteutettu niin talon porraskäytävät kuin käytävien lattiat. Myös kaupungin rantabulevardi oli marmoria, jonka kokonaisuutta ei haitannut yhtään parit halkeamat tai tahrat. Vaikutelma oli kerta kaikkiaan upea.

Tutustuin marmoriin materiaalina, ja hyvin pian tuli selväksi että sen hoitotoimenpiteet tulevat aiheuttamaan minulle stressiä. Uuden ihanan kylpyhuoneen tulee tehdä kaikkea muuta paitsi aiheuttaa päänvaivaa. Marmori huokoisena materiaalina värjäytyy helposti ja vaatii suoja-ainekäsittelyä aika-ajoin. Jos tämä kylppäri olisi vain meidän aikuisten käytössä esimerkiksi, olisin uskaltanut marmorin tähän ottaa – mutta kun tämä on juuri se tila jossa lapsetkin läträävät joka ilta pesuillaan.

Kun selvittelin 1920-luvun kylppäreiden sisustuksia, marmori oli niissä hyvin paljon läsnä. Erityisesti marmorista tehdyt hieman koristeelliset lattialistat pompsahtivat silmiini, ja sain lähes pakkomielteen sellaisten saamisesta meillekin.

Kylpuhuonekeskuksella Runeberginkadulla oli esillä Pukkilalta aivan uusi marmorinnäköinen lasitettu laatta, ja sain myymälästä hyvää vinkkiä, että Bernini Stone -sarjaan kuuluu enemmänkin osia. Halusin ehdottomasti tutkia tätä mahdollisuutta tarkemmin.

Kävimme Pukkilan myymälässä Vantaalla, ja saimme asiantuntevaa apua myyjältä laattavalintoihin. Oli mukavaa, että myyjä jaksoi kanssamme keskittyä valintoihin ja vastasi kaikkiin esittämiimme kysymyksiin ajan kanssa. Ilman apua olisi ollut vaikea tehdä lopullista päätöstä, eri yhdistelmävaihtoehtoja oli paljon. Ja löytyihän sieltä kaikki mitä halusimme – saimme tunnissa (huom!) valittua aivan täydellisen lattian, seinät sekä sen haaveillun lattialistalaatan.

Pukkilan laattamyymälässä oli valmiiksi sisustettuja kokonaisuuksia, jotka auttoivat meitäkin kokonaisuuden hahmottamisessa. Siellä oli esimerkiksi näistä Bernini Stone -laatasta tehty kylpyhuone. Myyjä sitten kertoi mitä kaikkea muuta sarjaan kuului. Itse asiassa mosaiikkimaisen lattialaatan valitsimme suoraan esitteestä näkemättä mallikappaletta.

Tässä Kylpyhuonekeskuksen tekemä luonnoskuva tulevasta kylppäristämme. Mitat ovat oikein, mutta joitain yksityiskohtia kuva näyttää eri tavalla (esim. suihkuseinä ei tule noin massiiviseksi, allas on eri muotoinen, hanat eri malliset ja valaistus tulee eri lailla). Mutta tuleva tunnelma tästä ehkä jo välittyy.

 

Yllä näkyvät laattavalintamme seinään ja lattiaan, tässä tarkemmat tiedot (hintatiedot linkeissä):

Seinälaatat: 6091/25 Luxury Calacatta Oro seinälaatta. Kiiltävä. Koko 247x547x8 mm

Lattialaatta: 8880/820 Bernini mosaiikki Calacatta Oro (yhden laattaliuskan koko) 37X33 cm

Lattialista: 6091/011 Luxury jalkalista Calacatta Oro 120x250x8 mm (alla olevassa kuvassa näkyy tämä)

 

Kaikki sarjan tuotteet: Bernini Stone ja Luxury

Itse asiassa Pukkilalla on erittäin hyvä muitakin vanhoihin taloihin sopivia laattoja. Esimerkiksi aina hyvännäköistä heksagon-laattaa löytyi monessakin värissä. Näillä saa helposti päivitettyä kylpyhuoneen moderniksi, kuitenkaan menettämättä alkuperäistä fiilistä. Erittäin hyvä vaihtoehto jos suunnittelet kylpyhuoneremonttia ja vaihtoehtona (esimerkiksi taloyhtiön remontissa) on vain perus 10×10 cm laatta, joka on se maksimikoko normaalin lattiakaadon kanssa.

Mikäli olisimme päätyneet laatoittamaan kodinhoitohuoneen, olisi sinne tullut jokin ihana kuviollinen marokkolaistyylinen laatta. Vaan sinnepä tuleekin lautalattiaa – luovuin pitkin hampain tassuammeesta.

Kaupallisessa yhteistyössä: Pukkila

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply