Harppaus työmaalla – sähköt!

03.07.2017

Muuttoon 25 päivää.

Moni raksaprojektin kanssa puuhannut tietää, että jos yksi työvaihe seisoo, se saattaa hidastaa koko projektia. Meillä meinasi käydä sähkötöiden osalta niin, sillä ne eivät aluksi edenneet yhtä nopeasti kuin muu työ. Remonttimiehemme on töissä täysipäiväisesti työmaalla, ja LVI-firma ja sähköfirma on otettu erikseen. Kaikkien työt täydentävät toisiaan ja jokaisen meistä täytyy olla kartalla siitä missä vaiheessa mennään ja mitä kukakin tekee.

Koska kaikki pinnat ovat vielä auki, piti remonttimiehen odottaa sähkövetojen asentamista jotta pintoja päästään laittamaan umpeen. Tänään on tapahtunut paljon, uusi sähköfirma pisti täydet tehot päälle ja homma etenee.

Kysäisenkin tässä samalla, mistä voi kysellä valvojaa kosteuseristyksen laittoa katsomaan? Semmonen tarvittais.

VINKKI: Tällaiseen isoon remppaan kannattaa perustaa WhatsApp-ryhmä, varsinkin jos koko porukka ei ole työmaalla samaan aikaan. Esimerkiksi minä hoidan suunnittelupuolta omien töiden ohella ja tilailen tavaraa (laatat, kiinteät kalusteet, altaat yms.). Meidän remonttimies käyttää WhatsAppia kätevästi, ja laittaa sinne työvaiheista kuvia kun emme itse ole paikalla, ja kysyy siellä meiltä tietoja tarvittaessa, ja hoputtaa jos joku asia laahaa. Näin mekin päästään heti kysymään jos ei vaikka ymmärretä jotain asiaa. Tätä keskustelua ei kuormiteta kuulumisilla, vaan sinne laitetaan vain faktoja jotta pysytään asioiden ytimessä.

Lisää toimivia ison rempan vinkkejä laitan omana postauksenaan. Meillä kun ei ole työnjohtajaa, kommunikoinnin täytyy toimia erityisen hyvin kaikkien osallisten välillä.

Tämänpäiväisiä kuulumisia kuvissa: ensimmäisessä kuvassa kylppäriä, toisessa seinän takana olevaa kodinhoitohuonetta.

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply