Kotimaista Ilves-maalia Byggmaxilta & kokemuksia ensivisiitiltä

06.07.2017

Kaupallisessa yhteistyössä: Byggmax

Odotin ensimmäistä Byggmax-keikkaa pienellä jännityksellä, sillä myönnettäköön että mainonta ei ainakaan minuun kohderyhmänä ole kolahtanut. Rautakauppaketju on siis jäänyt vähän mysteeriksi, ja en ole oikein tiennyt mitä valikoima sisältää ja missä myymälät edes sijaitsevat.

Kävi niin, että Byggmaxilta tiedettiin meidän olevan rautakauppojen suurkuluttajia, ja pyysivät tutustumaan myymälään ja valikoimaan. Tuli siis aivan loistava syy ottaa haltuun tämä uusi rautakauppa, ja samalla tuli selvitettyä että lähin myymälä on meitä tosi lähellä, Vantaan Tammistossa.

Tässä jutussa kerron rehellisiä huomioita kaupasta ja valikoimasta.

Meillä oli missiona ostaa meidän Käpylän kodin remonttiin kalustemaalia, jolla voi maalata kodinhoitohuoneeseen tulevat kattopaneelit valkoisiksi sekä tummiksi pinttyneitä vanhoja ovenkarmeja siisteiksi. Myymälässä kävi heti selväksi, että maalit on Byggmaxissa tärkeä juttu. Maalit tulevat kotimaiselta Ilves-tehtaalta, ja Byggmax keskittyy pelkästään niihin. Hinnat näyttivät erittäin hyviltä ja eri maalityypit oli selkeästi merkitty hyllyjen yläpuolelle (löydettävyys, erinomainen).

Muutenkin myymälästä tuli erittäin siisti yleisvaikutelma. Itseäni aina ärsyttää, jos rautakaupassa hyllyt on pölyn peitossa, hintalaput ihan missä sattuu tai mallikappaleita puuttuu paikoiltaan. Täällä ei ollut mitään sellaista epämääräistä läjää missään (syynäsin, en löytänyt) vaan näytti siltä että tavara kiertää ja kaikille asioille on selkeät paikat ja kyltitykset. Myyjiä Byggmaxilla oli aika vähän paikalla (tällaista asiaa muistan mainoksestakin nähneeni), mutta näytti siltä että kaikki asiakkaat saivat kuitenkin huikattua apua suhteellisen nopeasti. Tosin nyt ei ollut ruuhka-aikaa (olimme liikenteessä 18-19 aikaan). Mutta se, että tuotteet oikeasti löytyvät helposti, auttaa ihan älyttömästi siinä ettei sitä myyjää tarvitsekaan koko ajan joka nippelin hakuun.

Sellainen huomio vielä, että myymälä oli aika kompaktin kokoinen. Yhdellä silmäyksellä näkee koko hallin, ja myyjänkin löytää sieltä helposti. Viimeistään kassan lähettyviltä. Täällä ei ole erikseen kassahenkilökuntaa, vaan kaikki auttavat tarvittaessa tuotteiden valitsemisessa tai löytämisessä. Jos on monta tuotetta omalla kauppalistalla, joiden kanssa tarvitsee apua, suosittelisin tulemaan Byggmaxiin ruuhka-ajan ulkopuolella. Apu oli erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa, ja kannattaa kuulemma vaikka sopia myyjän kanssa treffit myymälään jos on paljon avuntarvetta.

Tykkäsin myös keltaisista ohjekylteistä, joissa oli ohjeet esimerkiksi oikean maalin löytämiseen.

Meidän kärryyn lastattiin liuotinohenteista puhtaanvalkoista Ilves-kalustemaalia, 2 x 2,7 litran purkkia. Se on meikäläinen joka tätä maalia sitten testaa, joten kerron myöhemmin tässä kuussa miltä Ilves-maalilla maalaaminen tuntuu ja millainen peittävyys sillä on.

HAAALLELUUJA! Seisoin tämän palikkaseinän edessä kuin alttarilla. Just tällaista selkeää esitystä tarvii siihen, ettei mene hermo. Teistä en tiedä, mutta minulle rautakaupassa useastikin otsasuoni saattaa sykähtää kun seisoo esimeriksi puutavarahyllyn edessä ja ei mitään hajua mistä löytää mitäkin ja mihin tarkoitukseen mikäkin höylätavara on. Hintojen löydettävyydestä puhumattakaan.

Tuossa seinustalla oli meidänkin tuleva kaunis pyöristettyreunainen kattopaneeli, jota myös lähti peräkärryyn mukaan. Myyjä kertoi, että paneeli tulee suomalaiselta sahalta, mikä oli kiva kuulla.

Ai niin! Byggmaxilta saa lainata peräkärryjä ilmaiseksi (!) ja sen voi varata etukäteen puhelimitse. Näin tein itsekin, ja juuri kun olin numeron valinnut, huomasin että damn, soitan tässä vahingossa yritysasiakasnumeroon. Ystävällinen mies vastasi sieltä heti, ja peräkärryasiasta kerrottuani auttoi minua oitis ja kärry oli varattu noin minuutissa. Jäipä hyvä mieli.

Rautakaupan pihalla oli tällainen sahauspiste, aivan loistava. Miksei tällaista ole joka paikassa?

Grillibrikettejä! Tutustuin myös verkkokaupan kautta etukäteen valikoimaan, ja huomasin että Byggmaxhan on melkoinen pihasisustajan mansikkapaikka. Myymälässä puutarhavalikoima on tosi pieni, mutta verkkokaupassa todella laaja. Grillibriketit oli meidän kauppalistalla, sillä meillä on iso pallogrilli kotona ja niitähän kuluu. Brikettien hinta oli todella pieni, kuten määrästä peräkontissa saattaa päätellä – niitä haettiin meille ihan trukkipelillä suoraan lavalta.

Kieltämättä en olisi uskonut, että Byggmaxista jäisi tällainen fiilis. Tuntui, että osaisin siellä asioida kivuttomasti itsekin (ilman että mies kantoapuna) ja tiedän miten siellä toimitaan. Myös noutovarasto oli selkeä (ja siisti!), sinne vaan autolla ajetaan noukkimaan kamaa, ajetaan takaisin myymälän eteen ja maksetaan myymälän kassalle poistuttaessa. Todella selkeää sekin. Ehdottomasti otan tästä eteenpäin huomioon Byggmaxin edullisen hinnoittelun kun raksakamoja metsästetään, saattaapi tulla säästöä.

Valikoimasta sanoisin sellaisen huomion, että ei täällä erikoisuuksilla revitellä. Jos tarvitsee ihan perus puutavaraa, maaleja, ruuveja, mitä nyt remonttiin käytetään, niin niitä löytyy. Ei tänne sisustusinspiraatiota tulla hakemaan, mutta peräkontti saattaa huomaamatta täyttyä esim… grillibriketeistä.

Kaupallisessa yhteistyössä: Byggmax

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply mökkimaalari 06.08.2017 at 1:37 pm

  Ilves-maalit ovat varsin huokea vaihtoehto perusmaaleissa. Mutta ei näy purkkien kyljessä kyllä Ecolabelia eikä M1-merkintää. Eikä paljoa löydy tietoakaan maalien myrkyllisyydestä.

  Luonnon keskellä sijaitsevaa hirsitaloa remontoidessa tulee väkisinkin miettineeksi, mitä myrkkyä näistä lähtee.

  https://www.allergia.fi/allergiatunnus/tuotteet/maalit/
  https://blogit.kaksplus.fi/kotitalouskriisi/maalia-pintaan-sisailmaa-pilaamatta-ala-myrkyta-lastasi-maalilla/

  • Reply Maire / Kettukarkki 09.08.2017 at 7:54 am

   Oikeassa olet, nämä eivät olekaan perinnerakentamiseen tarkoitettuja. Kuulin tosin, että Ilves olisi lanseeraamaassa uuden hengittävän sisämaalin vielä tämän syksyn aikana (mikäli muistan oikein). Tämä oli mielenkiintoinen juttu. Meillä myös ajatuksissa maalata hengittävillä maaleilla (kalkki & savi) kaikki sisäseinät.

 • Reply o 21.04.2018 at 10:34 am

  Hengittävyys on vähän väärä määrite, pitäs puhua paremminki veishöyryn läpäisykyvystä, sisämaaleissa se ei ole niinkään tärkeä kuin ulkomaaleissa, kun luonnostaanki puu kostuu ulona välillä ja sitten kuivuu ilman ollesa kuiva, niin siinä on hyvä kun maali läpäisee veishöyryn mitä poistuu rakenteesta, eikä se höyry jää esim. maalipinnan sisäpuollelle ulkovuorilaudassa vaan poistuu, kaikkein ”hengittävin” ulkomaali on perinteinen keittämällä tehty maali, keittomaali ei kyllä estä lautapintaa kostumasta sateella, mutta ei myöskään estä kuivumista ..

 • Leave a Reply