Kodinhoitohuoneen sävy- ja kalustevalintoja Temalilla

07.07.2017

Kaupallisessa yhteistyössä: Temal & Partners

Muuttoon 20 päivää.

Itselläni suunnitteluvaiheessa ajatus pääsee parhaiten kirkastumaan, kun katson paljon erilaisia kuvia suunniteltavasta tilasta sisustuslehdistä, blogeista ja Pinterestistä (tässä tapauksessa kodinhoitohuoneesta) ja käyn kalustefirman myyntinäyttelyssa tutkimassa valmiita yhdistelmiä livenä. Liikun näyttelyssä mietiskellen, availen laatikoita ja kaappeja, fiilistelen värejä, tunnustelen tasoja. Haptisuus on tärkeää, joskus laadukkaan materiaalin hoksaa vasta kun sitä koskettaa kädellä.

Olen tutustunut Temal & Partnersiin itse asiassa monessakin duuniyhteydessä. Sisustustoimittajan ja -suunnittelijan töiden takia tiesin, että Temalin tuotteet valmistetaan Suomessa, se on perheyritys ja kalusteiden mitoitus 5 cm välein (!) on varsin joustavaa varsinkin jos tila on hankalasti suunniteltava ja mitoiltaan ei-standardi. Kuten meidän vinkkura puutalomme.

Kun kevättalvella sain tietää, että meillä saattaisi olla mahdollisuus ostaa uusi koti Käpylästä, haaveilin heti silloin että saisin Temalilta apua kalusteisiin. Itse asiassa Temalin Loop-altaasta olen unelmoinut jo pitkään. Allas näkyykin tuossa seuraavassa kuvassa. Temal oli kodinhoitohuoneeseen ja kylpyhuoneeseen jo ajatuksissa ykkösvaihtoehto.

Olin ihan hirveän onnellinen siitä miten Töölön Temal & Partners -myymälät Kylpyhuonekeskus ja Keittiökeskus ottivat ehdotukseni vastaan ja lupasivat auttaa. Henkilökunta innostui oitis hurjasta remonttiprojektistamme, ja löysimme heti yhteisen sävelen suunnittelun suhteen. Tykkään todella paljon työskennellä ihmisten kanssa, joilla on intohimo omaan työhön ja ennen kaikkea tuotteeseen jonka takana seisovat.

Temalin omistamat Temal & Partners -myymälät Kylpyhuonekeskus ja Keittiökeskus sijaitsevat tosiaan vain lyhyen matkan päässä Kampin metroasemalta, osoitteessa Runeberginkatu 4. Molemmat myymälät tarjoavat kokonaisuuksia ja suunnitteluapua sekä keittiöön, kylpyhuoneeseen, vaatesäilytykseen että kodinhoitohuoneeseen. Temalin kanssa kimpassa tiloista löytyy 10 partner-yritystä: Oras, Pukkila, Rej-Design, Unidrain, Sanka, Candy, Diapol, Ava Room, Decos ja Art4u. Esillä on siis todella laaja valikoima ja valmistajien ensikäden tietämys tuotteistaan ja niiden yhteensopivuudesta toisiinsa. Suosittelen lämpimästi tutustumaan, mikäli on kodin remonttia mielessä.

Haluan noudattaa kiinteiden kalusteiden osalta ajatusta ajattomasta 1920-luvun tyylistä, ja päätin että kaikki ovet tulevat olemaan peiliovia (eli kehystettyjä ovia, kuten yläkuvassa). Kodinhoitohuoneeseen täytyy saada raikkautta, mutta valkoisia kaappeja en kuitenkaan millään haluaisi. Pyörittelin ensin jopa tummanivihreää vaihtoehtoa, mutta vaaleus voitti. Kummasta tykkäätte enemmän? Lattiasta on tulossa lipeä- ja puuöljykäsitelty mäntylautalattia. Seinien väri vielä kysymysmerkki.

A) Temal kaapinovi väri vaaleanharmaa, työtaso Diapol Silestone kvartiskomposiittitaso vaalea kuviollinen
B) Temal kaapinovi väri kitti, työtaso Diapol Silestone kvartiskomposiittitaso puhtaanvalkoinen

Tässä on kodinhoitohuoneesta juttua: Ex-keittiö – tuleva kodinhoitohuone

Laitan pian suunnitteluluonnoksia kodinhoitohuoneesta. Kuvat näyttää mielettömän kivoilta!

Kaupallisessa yhteistyössä: Temal & Partners

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply