Kodinhoitohuoneen sisustussuunnitelma

09.07.2017

Kaupallisessa yhteistyössä: Temal & Partners

Muuttoon 18 päivää.

Edistys kodinhoitohuoneen remontissa on ollut ehkä hurjinta, sillä tämä tila on räjäytetty remontissa aivan alkutekijöihinsä. Monestakin syystä. Nyt alkaa kuitenkin seinissä olla levyt kiinnitettyinä ja lattian asennus voi pian alkaa. Kun lattia on valmis, alkaa kiintokalusteiden asentaminen.

Meille on jo matkalla osa kaapeista Temalin omalta kalustetehtaalta Nakkilasta, ja odotamme lähetystä innolla. On todella helpottavaa ja meidän työtämme nopeuttavaa, että kaappien rungot saapuvat valmiiksi kasattuina, ne vaan kiinnitetään tilaan kiinni.

Kodinhoitohuoneen kaapisto koostuu kahdesta kokonaisuudesta: työtasosta pesukoneineen ja korkeasta kaapistosta, joka kätkee niin likapyykkikorit kuin liinavaate- ja kausivaatesäilytyksen. Runeberginkadun Keittiökeskuksen suunnittelija auttoi pyykkikorisysteemien suunnittelussa. Kerroin hänelle perheemme käytännöt ja tarpeet pyykinlajittelun suhteen, ja hän ehdotti meille toimivaa ratkaisua pyykkikorien osalta. Esittelen tämän korisysteemin sitten kunnolla, kun huone on valmis.

Koska Temalin kalusteita pystyy mitoittamaan 5 cm välein, pystyimme hyvin saamaan käytettävissä olevaan tilaan tasapainoisen kokonaisuuden. Korkeat kaapistot ovat kaikki 50 cm leveitä, ja nousevat kattoon asti. Huonekorkeus tilassa on n. 270 cm.

Koska tässä tilassa vesiputkia oli valmiina ikkunan vastakkaisella seinällä, se tuntui luontevalta paikalta laittaa nyttenkin vesipiste. Oven vasemmalle puolelle jäävä kolo oli taas hyvä täyttää kaapistolla.

Halusin jättää huoneeseen myös ilmavuutta, enkä tunkea sitä täyteen säilytystilaa. Täällä täytyy myös mahtua olemaan pari pyykkitelinettä ja mieluiten joku kiva nojatuoli. Myös joku kiva vintagekaappi sopisi tuolle tyhjälle seinälle, mutta sitä voi miettiä sitten ajan kanssa ja fiilistellä ensin rauhassa.

Vetolaatikostoissa on näissä kuvissa vielä pientä heittoa, mutta ne tullaan korjaamaan.

On ihanaa laittaa tähän tilaan Rej Designin pyyhekuivain, sillä täällä tullaan kuivattamaan talvella märkiä rukkasia ja sen sellaisia. Valitsin 120 cm leveän Largon, koska se on todella tyylikäs malli mielestäni.

Tarkkasilmäisimmät ehkä ovat huomanneet, että luvatuissa 1 postaus / päivä ennen muuttoa on ollut pari välipäivää. En ymmärrä miten nämä päivät ovat vierineet eteenpäin! Syytän salaliittoa.

Kaupallisessa yhteistyössä: Temal & Partners

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sarp 10.07.2017 at 5:12 am

    Hyvältä näyttää.
    Kiva että jää vapaata tilaa ja mahdollisuus irtokalusteille.

  • Leave a Reply