Paistetut kesäkurpitsan kukat

11.07.2017

Himoitsin äidin kasvattamia kesäkurpitsoja, mutta olivat vielä vähän liian pieniä. Sen sijaan äiti ilmoitti, että kukat ovat kyllä vapaata riistaa ja ehdotti että paistelisin ne menemään. Muisteltiin Italian-reissujen herkkuja, ja yhtäkkiä kukkien paistaminen alkoi tuntua loistavalta idealta (hirveä nälkä tuli).

Paistetut kesäkurpitsan kukat (n. 8 kpl)

* Frittitaikinaan sekoitin n. 60 ml valkoviiniä, vajaan desin vehnäjauhoja, yhden munan ja ripauksen suolaa.
* Kukkien sisään laitoin emmental-raastetta (sitä sattui löytymään jääkaapista), mutta varmasti esim. miedompi mozzarella olisi sopinut paremmin.
* Paistoin pannulla oliivi- ja rypsiöljyseoksessa rapeapintaiseksi, ja ripauttelin vielä suolaa päälle.

Tällainen oli lopputulos, ja sen verran herkullinen satsi tämä oli, että aivan varmasti teen uudestaan.

(Jämsän kavereille terveisiä! t. Jaakko Kolmonen)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply