Mäntylattian käsittely vauhdissa

18.07.2017

Muuttoon 10 päivää!

Lautalattian asennus on edennyt hyvää vauhtia jo yli puolen välin, enää jäljellä huoneista suurin, olohuone. Lattian käsittely alkoi kodinhoitohuoneesta, joka on se kiireellisin vesipisteen ja pyykkijuttujen saamisen vuoksi. Kahteen huoneeseen ei tulekaan uutta lattiaa, vaan niissä todennäköisesti nyt säilytetään vanha lautalattia.

Halutaan, että lattia pysyy vaaleana, joten valitsin tähän lipeä + öljykäsittelyn. Ihan uusi kokemus meikäläiselle, joten senkin vuoksi oli kiva kokeilla. Varasin jo lipeöimishomman itselleni, ja ajelin varta vasten sutimishommiin mökiltä. Hullun helppoa oli tuo duuni.

Käsittelyjen välillä (ja ennen) on tärkeää, ettei aroilla puupinnolla kävellä kengät jalassa. Me saimme jokusen kerran hioa henkilö X:n (mur!) kengänjälkiä, aina joku työmiehistä sinne eksyi väärään paikkaan tepsuttelemaan.

Esimerkiksi rakennesuunnittelijan kanssa piti sopia treffit sellaiselle päivälle, että eteisen läpi oli kulku yläkertaan. Tämä on koko ajan tällaista sumplimista kuivumis- ym. aikataulujen kanssa.

Palaan tähän käsittelyaiheeseen kunnolla vielä myöhemmin, ja kerron tarkemmin kaikki työvaiheet sekä käyttämäni aineet tarkasti.

On se vaan hieno!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Pauliina 18.07.2017 at 10:09 pm

    Näyttää kyllä hienolle ja on mukava seurata teidän remppaa!

  • Leave a Reply