Keittiöluonnoksia ja ajatuksia suunnittelusta

21.07.2017

Kaupallinen yhteistyö: Unique Home

7 päivää muuttoon.

Minulla oli tarkka kuva päässä siitä, millaisen keittiön haluan. 17-neliöisessä huoneessa (talon ex-ruokailuhuone) on yksi ruutuikkuna ja kaksi oviaukkoa. Vesipisteitä ei ollut ennestään, eli täällä pääsi rellestämään ihan rauhassa putkivetojen kanssa (tai näin halusin kuvitella, oikeasti tiesin mihin ne kannattaa vetää).

Kovasti kutkutti tuo 440 cm pitkä seinä, johon olisi tosi magea vetää seinän pituudelta työtasoa – ja näin tietysti tehtiin. Tälle seinustalle tulisi seuraavat elementit, joiden mittoja muokattiin suunnitelmien edetessä. Mitat elävät, ja suunnittelija-minäni tykkää näiden pyörittelystä todella paljon. Keittiösuunnittelu on tosi kivaa. Nämä olivat siis elementit, ja niiden mittojen reunaehdot:

Astianpesukone, 60 cm (haluttiin standardikokoinen, ei syytä kapeampaan)
Allaskaappi, 80 cm (haluan yhden suuren altaan, jonne mahtuu uunipelti. Ja Stalalta löytyi muotoilultaan mainio uutuusallas, jonka haluan ehdottomasti meille.)
Kaasuhella, 70 – 90 cm (saa olla leveä, sillä meillä on isoja pannuja ja kattiloita jotka tarvitsevat tilaa)
Kaasupullon säilytyskaappi, 40 cm
Muuta säilytystilaa vetolaatikoiden muodossa, jäljelle jäävät X cm

Muutenkin antaisin keittiösuunnittelussa vinkin ajatella moduleittain. Kun mitoittaa modulit, niiden paikkoja voi luonnoksissa vaihdella. Reunaehtoina tietenkin mahdolliset vesipisteiden paikat ja pienet muistisäännöt (esim. ei uunia ja jääkaappia vierekkäin).

Toiselle seinustalle meille tulisi lattiasta kattoon -tyyppistä ratkaisua, ja sinne halusin jääkaappi-pakastimen sekä aivan ehdottomasti aamiaiskaapin. En todellakaan ole tursuavien työtasojen ystävä (vaikka meillä siltä näyttääkin), vaan haluaisin että kaikki hilavitkuttimet olisivat silmältä piilossa.

Mekin pyörittelimme moduleita jonkun verran, ja tämä oli järjestys johon päädyimme. Huomaatteko mitä puuttuu? Yläkaapit! Meidän astiamäärä on suhteellisen runsas, mutta nyt mennään tällaisella ajatuksella. Oikeastaan haluan tuoda keittiöön myöhemmin vähän eripari-ajattelua, ja ehkä avohyllyiksi laitetaan jotain vintage-tyyppistä ratkaisua.

Meidän keittiömme tosiaan tulee Turusta, ja kerron seuraavassa postauksessa tarkemmin tästä päätöksestä. Mikä ohjasi minut keittiöfirmaan Turkuun?

Yhteistyössä: Unique Home, Turku

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply