Tulevan keittiön kuvia

22.07.2017

6 päivää muuttoon.

Kaksi ja puoli kuukautta on aika nafti ja optimistinen aika tämän kokoiseen remontin valmistumiseen – sisältäen suunnitteluajan. Silloin kun saimme kauppakirjat allekirjoitettua, aloitimme vasta suunnittelun. Molemmat olimme täysin työllistettyjä, eikä etukäteen oikeastaan uskaltanutkaan tehdä yhtään suunnittelutuntia. Vasta turvallisin mielin, asunnon avaimet taskussamme, pystyimme laittamaan luonnospaperit sauhuamaan. Keittiö haluttiin suunnitella tosi huolella, joten oli melko nopeasti selvää ettei se ehtisi valmistua lähellekään ennen muuttoa.

Eilisessä Keittiöluonnoksia ja ajatuksia suunnittelusta -postauksessa kerroin vähän suunnittelun taustoista. Etsin sopivaa keittiötoimittajaa tietyin kriteerein. Ensiksikin halusin kaapistojen väleihin rungot näkyviin. Toiseksi, aamiaiskaapin mekanismin täytyi olla tietty – niin että ovet menevät kaapiston sisälle eivätkä jää kulkuväylälle, sillä aamiaiskaappi sijoittuu heti olohuoneeseen vievän oviaukon viereen. Lisäksi aamiaiskaapin oikealla puolella on apteekkarinkaappi, jonne on hyvä olla pääsy esimerkiksi kahvin- tai teenkeittopuuhia ajatellen.

Hinta oli myös oleellinen asia firman valitsemisessa. En halunnut valita halvinta enkä kalleinta vaihtoehtoa, vaan etsin keskihintaista ja laadukasta yritystä.

Olen seurannut Pihkala-blogin Maijan mainiota remppatarinaa, ja hoksasin että Maijan keittiössähän on juuri ne elementit mitä mekin tarvitaan. Lisäksi turkulainen keittiöfirma Unique Home kuulosti Maijan postauksissa sellaiselta, että tällainen ”etätilaus” Helsingistä voisi onnistua hyvinkin. Pirautin Maijalle, joka kertoi keittiöprojektistaan ja siitä miten hyvin miten kaikki meni alusta asti ja miltä valmis upea keittiö on nyt tuntunut. Kannattaa muuten käydä katsomassa, mikäli ei ole vielä tuttu! Keittiö on yksi hienoimmista, mitä olen ikinä nähnyt.

Sain Maijalta vahvistuksen siihen että Unique Homea on ehdottomasti lähestyttävä. Ja onneksi lähestyin – suunnitteluyhteistyö starttasi heti, ja löysimme yhteisen sävelen välittömästi. Meidän keittiötämme suunnitteli Mika, joka auttoi myös Maijaa ja hänen puolisoaan prosessissa. Aivan loistava suunnittelija ja asiakaspalvelusta täysi kymppi! (Terkkuja Mikalle!). Vaikka keittiön suunnittelussa täytyy ottaa huomioon todella paljon yksityiskohtia, Mika onnistui pitämään hyvin rakennetuissa maileissaan pakan kasassa ja homma eteni koko ajan.

Unique Homella on muutama kilometri Turun keskustasta oma toimitila ja kivan kokoinen keittiönäyttely. Ehdoton plussa heillä myös se, että Unique Home valmistaa kaapistot itse. Näin onnistuu kaikki oudotkin mitat ja ratkaisut, kun tuotanto on omissa käsissä. Sitä ei meinaan moni tee!

Tein yhden road tripin Turkuun teini matkaseurana, ja istuttiin Mikan kanssa alas varmaan pariksi tunniksi ja käytiin läpi kaikki yksityiskohdat (mm. keittiön värivalinta, kaappien sisukset, vetolaatikkojen korkeudet ja jaottelu, jätevaunujen määrä ja sijoittelu). Sain myös hyvälaatuisia luonnoskuvia suunnitelmien edetessä, ja tässä postauksessa nyt nähtävillä valmiit kuvat.

Jos itselläsi on keittiöremppa suunnitteilla tai jokin tässä meidän keittiössämme herättää ajatuksia, tänne saa heitellä kysymyksiä! Nyt on pää niin tyhjä, että unohdin varmasti tästä tekstistä tuhat asiaa.

Kaupallisessa yhteistyössä:

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maija/Pihkala 23.07.2017 at 7:02 pm

  Kiva kun vinkeistä oli apua, jään odottelemaan valmista toteutusta! :) Näyttää oikein kivalta jo nyt. Näkyvät rungot ja simppelit peiliovet istuvat kyllä ihanasti vanhaan taloon.

  Intoa remppaan ja tsemppiä muuttorutistukseen!

  • Reply Maire / Kettukarkki 24.07.2017 at 11:09 am

   Kiitos Maija itsellesi! Susta oli tosi iso apu tässä – tarjoilen sulle skumpat (jos toisetkin) ja kutsun sut kylään kun koko kyökki on sitten valmis :)

  Leave a Reply