Maalaushommissa, kodinhoitohuone valmistumassa

26.07.2017

Kaupallisessa yhteistyössä: Byggmax

Suomessa valmistettuihin Ilves-maaleihin pääsin tutustumaan, kun Byggmax ehdotti tutustumista myymälään ja valikoimaan. Ja onneksi tuli tutustuttua, nyt on kalustemaali testattu ja hyväksi todettu – erityisenä plussana vielä maalien huokea hinta.

Meidän kodin maalausurakoita tulee olemaan paljon, ja osa talon maaleista tulee olemaan hengittäviä (seinät), ja osaan valitaan nimenomaan kestävää ja peittävää kalustemaalia (karmit, kattopaneelit).

Tässä vuorossa ensimmäisiä maalaushommia, ja vuorossa kattopaneelit kodinhoitohuoneeseen. Byggmaxiltahan löytyi nämä paneelitkin (edullista jälleen), kauniilla pyöristetyllä profiililla.

Paneelien maalaamiseen välineitä ja ohjeita:

Paneelit on paras maalata tarpeeksi suuressa huoneessa tai mieluummin vaikka ulkona. Pitkien paneelien siirtely on helpompaa ja siistimpää, kun on tilaa ympärillä. Ulkona maalaamisessa on taas omat riskinsä (esim. yllä olevassa kuusessa pomppiva orava, minkä seurauksena tuoreesta maalipinnasta sai nyppiä havunneulasia. Testattu…)

Hyvän lopputuloksen saamiseksi jouhevassa tahdissa kannattaa käyttää sekä telaa että pensseliä.
jälkeä saa, kun ensin vetää telalla maalin tasaisesti, ja sitten viimeistelee vetämällä pensselillä kivemman jäljen päälle.

Pukkijalat on erittäin kätevät tässä hommassa. Vinkki! Byggmaxilta löytyy edullisia puisia pukkijalkoja – jos ei maalaushommaa, niin pöydänjaloiksi puutarhajuhliin. Joku random levy päälle vaan ja avot!

Tässä valmiit paneelit kuivumassa. Kaksi maalikertaa riitti hyvin, ja peitti erinomaisesti.

Valitsin kattopaneelien maalaukseen nimenomaan liuotinohenteisen version Ilves-kalustemaalista, sillä vesioihenteisen peitto ei ole niin hyvä. Mäntypuun oksankohdat muuttuvat ajan myötä keltaisiksi, jos maali ei ole tarpeeksi peittävä. Sen vuoksi tässä liuotinohenteinen oli paras vaihtoehto.

Myös ikkunan ja ovien karmit tullaan maalaamaan tällä samalla maalilla, ja sävyttämättömänä. Puhtaan valkoinen on hyvä pari, jos seinissä on sitten jotain muuta sävyä.

Tässä pieni vilkaisu meidän kodinhoitohuoneeseen, jonne vastamaalattua paneelikattoa asennetaan parhaillaan. Meillä oli kiire laittaa kaapistot paikoilleen, joten tuo pikku pala kattoa tehtiin nopealla tahdilla ja se ehdittiin maalata vaan kertaalleen (jää piiloon peitelistojen taakse). Ahhh, en malta odottaa, että huone on kokonaan valmis!
Kaupallisessa yhteistyössä: Byggmax

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply