Pyykkietikka toimii

17.10.2017

Kettukarkki SHOPilla kävi toissakesänä asiakas, joka kyseli pyykkietikoiden perään ja kehui niitä maasta taivaisiin, eikä minulla ollut pienintäkään haisua mistä on kysymys. Alkoi selvitystyö – ja nyt kaupallani on niitä iso valikoima (Le Pere Pelletier -pyykkietikat) ja itseni lisäksi muut asiakkaat ovat niihin täysin koukuttuneita. Puuttuvia tuoksuja käydään ovelta kysäisemässä joka päivä. Moni on löytänyt jo ne omat suosikkinsa, ja innolla odotetaan uusia kokeiltavaksi.

Pyykkietikkaa siis käytetään huuhteluaineen tavoin, eli sinne huuhteluainelokeroon kaadetaan 2-4 korkillista, hyvin pieni määrä siis. Pyykkietikalla on tosin huuhteluainetta enemmän hyviä vaikutuksia, kuten se, ettei se jätä jäämiä tekstiileihin sekä samalla puhdistaa pesukonetta. Etikka poistaa kellastumia, sähköisyyttä, hajuja sekä on täysin ekologinen vaihtoehto.

Tuoksuvaihtoehtoja on useita, meillä tällä hetkellä valikoimissa 10 kpl. Omat suosikkini ovat Coton (puuvilla), Cocoon (miedosti parfyyminen), Feuille de The (teenlehdet). Kaksi ensimmäistä ovat kaupalta ison kysynnän vuoksi jatkuvasti loppu, ja viimeisin on juuri saapunut uutuustuoksu. Tosin nyt saimme Cotonia ison erän lisää.

Vaihtelen tuoksuja aina fiiliksen mukaan, ja mikä parasta, treenivaatteet myös raikastuvat etikan ansiosta. Huuhteluainettahan ei voi edes käyttää elastaania sisältäviin vaatteisiin, mutta pyykkietikkaa voi. Etikka poistaa tekstiileistä hajuja (savu, rasvankäry jne.).

Tuoksu näissä ei tosiaankaan muistuta pyykinpesuaineiden tuoksuja, vaan enemmänkin eteerisen öljyn aitoja tuoksuja. Kun pyykkietikalla pestyä pyykkiä ripustaa kuivumaan, ihana tuoksu valtaa koko huoneen. Ehkä siksi näistä tulee niin hyvä fiilis, tuoksut vaan on niin miellyttäviä.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Satu 18.10.2017 at 6:37 pm

  Pitääkö pyykinpesuaineen olla sitten hajutonta että nämä ihanat tuoksut pääsevät oikeuksiinsa?

  • Reply Maire / Kettukarkki 19.10.2017 at 7:25 am

   Moi Satu! Erittäin hyvä kysymys. Itse käytän pesuaineina seuraavia, vähän riippuen pyykin likaisuusasteesta:
   – Pesupähkinät (jos ei kovin likaista pyykkiä)
   – Maison bellen nestemäinen pesuaine, jossa kiva tuoksu.
   – Perus synteettinen jauhepesuaine, tuoksuva muttei kovin voimakkaasti.

   Kaikkien näiden kanssa pyykkietikan tuoksu silti jää hyvin vaatteeseen. Se oikeastaan peittää kaikki muut tuoksut kun tulee koneeseen viimeisenä.

   Asiakkaiden kokemukset ovat olleet samantyyppisiä, että pesuaineen tuoksulla ei niin väliä.

  Leave a Reply