Pizzakiveä testaamassa

11.11.2017

Kun ostettiin tuo Ilven megauuni, piti sen kanssa tietysti valita kaikenlaista kätevää tilpehööriä. Kuten pizzakivi, koska pizza on parasta. Ajanpuuttellisista syistä kivi on maannut pahvilaatikossaan uunin alla muutaman kuukauden, ja nyt kaivoimme sen sieltä esiin (samoin kuin kaulimen, joka edelleen nöksötti yhdessä muuttolaatikossa).

Pikaohjeet luettiin käyttöoppaasta: uuni täysille, jopa 300 asteeseen. Kivi kuumenemaan valmiiksi uuniin. Kaksi pitsaa vierekkäin leivinpapereilleen, paistoaika muutamia minuutteja.

Tein pizzataikinan Joonaksen ohjeella (koska paras ja testattu 100 krt.), ja päällisiksi valittiin mm. parmankinkkua, Mustapekasta löytyneitä kuningasvinokkaita, luomusitruunan kuorta, fetajuustoa ja lempi-lähipizzeriasta Capperista hankittua njudaa,  jolla maustettettiin tomaattikastiketta. Eli hyvä setti kasassa.

 

Pizzoista tuli todella rapeita ja maukkaita, mutta muutama juttu meni ensikertalaisilla pizzakivenkäyttäjillä pieleen.

Notes to self:

-Älä kaulitse pizzaa suoraan alta kostutetun leivinpaperin päälle, kuten ennen on tehty, sillä se tarttuu puiseen leivinlastaan kiinni ja seurauksena kiroilua, ryppyinen pizza ja repeytynyt leivinpaperi. Ota haltuun pizzanheittotyyli, paljon vehnäjauhoja ja iloinen mieli. Ratkaisu: Juoni lapsi TET-harjoitteluun jonnekin pizzapaikkaan (Extra-note: älä paljasta, että TET-paikan saa valita itse, vaan uskottele, että vanhemmat valitsee sen.)

-Kauli (tai heittele, whatevö) taikinasta todella tasaisen paksuja, sillä ohuet kohdat palavat kuuman kiven päällä helposti ja paksuista tulee melko sitkeitä purtavia.

-Laita njudaa enemmän.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply