Talon mystinen väri

07.02.2018

Hassu juttu sinänsä. Koko ajan olen pitänyt tätä meidän talon väriä harmaana. Asutaan siinä ”harmaassa puutalossa” katujen kulmassa, kun joku kysyy. Sittemmin en ole enää niin varma.

Yksi ystävä oli kuvaillut toiselle ystävälle, että me asutaan vaaleanpunaisessa talossa. Toinen sanoi, että me taidetaan pitää valkoisista taloista, koska edellinenkin talo oli valkoinen kuten tämä. Tänään yksi käpyläläinen tuttava kysyi asummeko siinä vaaleansinisessä talossa katujen kulmassa (kyllä, vastasin). Eli en oikeastaan enää tiedä minkä värisessä talossa me asutaan. Kai se täytyy joskus maalaushommien tullessa ajankohtaiseksi vähän tarkemmin sitten määrittää. Tai päättää.

Tämä äsken otettu kuva näyttää ehkä harmaalta, tai naavanvihreältä? Alemmassa kesällä otetussa kuvassa väri on taas lähes vaaleankeltainen. Ei tästä kyllä ota selkoa.

Myös eri säätilalla näyttäisi olevan vaikutusta siihen, miten talon värin kokee. Ilta-auringossa se kyllä kieltämättä näyttää vähän vaaleanpunaiselta.

Tässä kuva syksyltä. Huomatkaa salaperäinen sissi katolla. Tämä liittyy projektiin ”kattoikkunan mallaus”. Meillä alkaa yläkerrassa massiivinen projekti, jota on tässä koko ajan suunniteltu ja piirretty samaan aikaan syksystä asti. Siitäpä remontista tulossa paljonkin lisää, sillä elämme jännittäviä hetkiä parhaillaan. Meidän talon arkkitehtuurista ei muuten mitenkään pysty kadulle päättelemään, että tässä on myös yläkerta – ja vieläpä ihan pätevän korkuinen. Ikkunakoristeet hämäävät, sekä aumakaton muoto.

Jos joku miettii, että miks blogin kuvat on tavallista surkeempaa crap-tasoa, niin osittain se johtuu Olympuksen laturin katoamisesta. Kännykän varassa ollaan jee.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Heidi 08.02.2018 at 5:59 pm

  Oi, te asutte kuin asuttekin siis tuossa talossa nykyään – se oli meidän rakas keittiönikkunanäkymä monen vuoden ajan, kun asuttiin siinä vastapäisen talon keskikerroksessa, samassa pihapiirissä kuin te silloin, eikö? Ehkä muistatkin meidät – me ainakin muistetaan jollakin tapaa teidät – tanskalainen Bent alias Pena, Heidi ja pari pientä vilperttiä poikaa (tai ehkä siinä vaiheessa, kun te olitte samassa pihassa, vasta yksi poikanen). Nykyään asutaan Tanskassa, jo yli 7 vuotta oltu täällä, Silkeborgin kupeessa. Mutta jostain kautta eksyin tänne sun blogiin, jonka sisustusjuttuja on ihana seurata, ja kun samalla pääsee vähän nostalgoimaan Käpylää, jossa on aina pieni pala sydämestä, niin mikäs sen parempaa. Ihanaa, että tuo talokaunotar, joka on piirtynyt vahvasti mun ihaniin muistoihin Käpylän ajoilta, on saanut teidät asukkaakseen <3 Tsemppiä ja intoa remonttiin, kodistanne tulee varmasti todella ihana! Ja rakkaita terkkuja Käpylään!

 • Reply Maire / Kettukarkki 09.02.2018 at 8:59 am

  Moi Heidi! Mukavaa kun laitoit viestiä, kiitos siitä! Muistan teidät oikein hyvin, ja sen kun muutitte myöhemmin Tanskaan. Meillekin on tullut noilta ajoilta toinen tyttönen lisää. Kiva myös kuulla, että blogi auttaa Käpylä-nostalgisoinneissa! Kun käytte Suomessa, tulkaapa moikkaamaan ja rimputtamaan ovikelloa – meille saa aina tulla. Paljon terkkuja myös Penalle! :)

  • Reply Heidi 09.02.2018 at 3:41 pm

   Kiitos Maire :-) Jeps, Käpylässä pyritään aina pyörähtämään, kun ollaan Helsingissä. Meillä katras on kasvanut täällä Tanskassa vielä tyttösellä, joka on ehtinyt jo eskari-ikään. Ja tuo väri: monta vuotta sitä ihastelleena sanoisin, että siniharmaa ;-)

 • Reply Ritva Virtanen 25.02.2018 at 1:33 pm

  Olipas mukava lukea tuota Norja – artikkelia. Niin tuttua :)
  Ja täältähän löytyy lukemista vuosiksi eteenpäin :)

 • Leave a Reply