Kotimainen kiva postilaatikko

20.02.2018

Kaupallisessa yhteistyössä: Stala

On kiva tulla kotiin, jos postilaatikko ilmoittaa oranssilla lätkällä että ”you’ve got mail!”. Vielä  kivempaa on, jos siellä on joku ihana sisustuslehti. Kun syksyllä muutettiin, yksi tärkeä virstanpylväs oli oman postilaatikon laitto pihaan. Se tuntui yllättävän tärkeältä jutulta. Vähän niinkuin reviirin merkitseminen, että Me ollaan nyt täällä. Nykäisin meidän paikallista postinjakajaa kerran hihasta, ja yhdessä mietittiin laatikolle paras paikka. Maahan pultattu teräspalkki, johon laatikko kiinnitettiin, on myös Stalalta. Sen saa ostettua erikseen.

Tapio Anttila suunnitteli suomalaiselle Stalalle freesin postilaatikkomallin PL-2, josta on saatavilla tämä tummanharmaa ja sitten valkoinen vaihtoehto. Postilaatikossa on muutama kiva toiminto, joista tykkään oikein paljon. Oranssin ponnahduslätkä ilmoittaa postin saapuneen, ja lätkän voi sitten työntää pois näkyvistä jälleen. Osoitetarra tulee kaupan päälle, ja sen saa tilata Stalan lähettämällä tilauskoodilla omannäköiseksi. Tuossa meidän kyltissä on kyllä oikeasti kadunnumerokin, mutta photaroin sen nyt pois.

Ei mainoksia, kiitos -magneettilätkän saa helposti kiinnitettyä laatikon sisälle talteen piiloon, jos vaikka haluaakin saada ilmaispostia. Me testattiin tässä välillä lätkän poistamista, mutta alueen paperimainoset oli sellaista huttua, että laitoin äkkiä kieltolätkän paikoilleen. Ehkä joskus voisi taas kokeilla, kivojen paikallislehtien toivossa.

Oletteko muuten joutuneet viime vuonna siirtämään postilaatikkoa? Meillä vanhassa kodissa, Paloheinässä, oli varsinainen postilaatikko-gate, kun naapurusten kanssa piti Postin ohjeistuksen mukaan ryhmitellä laatikot uudestaan kadunvarteen jouhevampaa postinjakelua ajatellen. Laatikkorivivirityksiä näki sitten jos jonkinlaista, ja oli mielenkiintoista seurata Postin (oikeasti erittäin loistavaa) tiedotusta ja joidenkin asukkaiden ihmetystä asiasta. Itse asiassa tämmöinen pieni yhteistyö teki tosi hyvää, kun naapurien kesken pääsi ihan asiakseen vähän suunnitteluhommiin.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Lyde 21.02.2018 at 3:06 pm

  Hyvän näköinen laatikko! Me laitettiin rakentamisen alussa ”väliaikainen” muovinen postilaatikko kadun varteen, ja se sama rumilus on tuolla vieläkin, yli kolmen vuoden jälkeen :-D Yksi syy siihe, ettei oikeaa laatikkoa ole tullut hankittua, on tuo tuleva säätö naapuruston kanssa. Meilläkin pitää ryhmittää laatikot, mutta koska kukaan ei ole aktivoitunut asian kanssa, ollaan annettu asian olla. Ehkä jos naapureiden kanssa hankitaan sitten kerralla samanlaiset? Toisaalta, tässä ei ole kaikilla tonteilla vielä edes aloitettu rakentamaan, eli voi mennä vielä tovi. Ehkä sen muovisen voisi kuitenkin odotellessa jo vaihtaa vaikkapa tälläiseen!

  • Reply Maire / Kettukarkki 26.02.2018 at 5:53 pm

   Hahah :D, tai sitten valitsette vaan tän saman mallin, niin muutkin naapurit haluaa samanlaisen. Minusta tämä käykin paremmin uudiskohteeseen – eikä tällaiseen vanhaan – mutta tykästyin silti niin kovasti tähän malliin, että tähän päädyin.

   Tuo metallivarsi oli melko arvokas, eli jos teillä on jo olemassa teline tms., niin siinähän säästää jo kivasti kun ei tarvitse koko systeemiä hankkia.

  Leave a Reply