Lomapäivä kuin varkain

01.03.2018

Me keksittiin viikko ennen ns. hiihtolomaa, että miksei vietettäis ihan kahdestaan yhtä vapaapäivää. Yhteinen – salainen – lomapäivä alkoi tuntua kutkuttavalta ajatukselta, ja sitä oli mukava suunnitella hissuksiin etukäteen (mitä syötäis, missä käytäis). Muillakin lapsiperheillä on varmaan sama juttu, että aikuiset pystyvät ihan liian vähän olemaan kahdestaan. Nyt varsinkin on tuntunut siltä, että seinät kaatuvat päälle eikä oikein mikään huvita. Arki on suorittamista. Lapsenvahdinkin ottaminen on tuntunut ylivoimaiselta suoritukselta.

Helsinki on ihana, ja ihan liian harvoin ehtii itse mihinkään niihin kivoihin juttuihin, joissa näkee turreja hymyssä suin. Nyt oikein antaumuksella mietittiin, että mitä me ihan kahdestaan haluttaisiin tehdä.

Päivästä tuli täydellinen ja onnistunut. Olo oli kaikin puolin rentoutunut, ja ihan kuin oltaisiin oltu pidemmänkin aikaa jossain, vaikka oikeasti loman kesto oli tasan yksi työpäivä! Jaa että mitä me keksittiin? No minäpä kerron mitä mahtuu yhteen lomapäivään. Vinkkejä piti ensin kysyä kavereilta, kun ei meinannut heti hyviä ideoita putkahtaa – ja aivan loistavia vinkkejä saatiinkin! (Tässä tosin huomasin, että ystäväni pitävät minua jotenkin uhkarohkeana, mitä en todellakaan ole. Ehdotukset liikkuivat jääkiipeilyn ja tatuoinnin ottamisen välimaastossa.)

Herätyskello soi klo 7, jotta saataisiin päivästä tosi pitkä. Ei mitään aamuvetkutteluja, vaan heti auringonnousun kanssa yhtä aikaa ylös ja keskustaan suuntana Allas Sea Pool. Palelin pelkästä ajatuksesta, ja Kauppatorin kohdalla olin jo varma etten uskalla pulahtaa – olin niiiiiin jäässä. Pian kuitenkin löysin itseni sipsuttelemassa jäähän kiinni nappaavissa varvastossuissa kohti auringossa kimmeltävää ja höyryävää 27-asteista allasta – perääntyminen tuntui aina vaan vaikeammalta. Pulahdin! Oli ihanaa! Voittajafiilis, itketti!

Pahin kohta oli se altaalle kävely, mutta lämpöiseen veteen pulahdus helpotti heti. Toiseks pahin kohta oli altaasta nousu ja pieni palelu matkalla kohti saunaa. Mutta se fiilis… sanoinkuvaamaton! Pukukopissa kuulin, että kesällä on tungosta. Talvi on loistava ajankohta!

Kylvettynä ja saunottuna alkoi kurnia kunnon nälkä, ja siirryimme kymmenen pintaan Cafe Engeliin aamupalalle. Engel ei petä koskaan, eikä tälläkään kertaa. Suloinen, mutta tuhti aamupala-annos 14 eurolla. Annoksia on useita erilaisia, mutta munakokkeli on täällä niin hyvää, että tilaan mieluiten semmoisen, jossa sitä on. Aamupalaa saa myös viikonloppuna (ja jopa klo 17 asti), käykää ihmeessä!
Ylhäällä oleva kuva on Allas Sea Poolin mediakuva.

Päivä kierreltiin kaupungilla vähän kenkä- ja vaateostoksilla, eli maleksittiin menemään. Illalla oli vuorossa vielä viimeinen rasti, Farang ja maistelumenu. Sinne otettiin meidän 5-vuotias mukaan, joka syömisen ohella leikki pöydässä lautasliinasta tekemällään luolalla neljälle Shopkinsille. Ravintolakäynnit menee muuten aina loistavasti, kun ottaa lapselle mukaan pari pikku lelua. Mut apua miten täyttävä tuo Farangin maistelumenu onkaan, en muistanut ollenkaan! Pari alkuun tullutta pientä raikasta annosta hämää, kun myöhemmin tuodaan pöytään lihamättöä toisensa perään. Huh, ei pysty. Ens kerralla vähempi riittää.

Me päätettiin jatkaa näitä yhden työpäivän mittaisia lomia jatkossakin. Jää pois lapsenvahtisäätö, lentokenttäsäätö ja hotellisäätö.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply