Capperi-päivä!

02.03.2018

Jos ravintolasta on hankala saada pöytää, miksei varaisi vuodeksi kerralla eteenpäin! Meidän lähimaastoon Oulunkylään avattiin viime kesänä napolilaisia pizzoja valmistava Capperi, joka ilahdutti jo kesällä meitä remppaa tekeviä keittiöttömiä suuresti gourmet-tasoisten noutopizzojen merkeissä.

Paikka on ollut alusta asti niin suosittu, että moni ei ole onnistunut saamaan sieltä vieläkään pöytää. Ja joka kerran kun me olemme siellä olleet, on jokainen pöytä täynnä ja ovella lisää tulijoita riittää jonoksi asti.

Oli niin ihana saada oman kodin lähelle (tai no pari kilsaa, fillarimatka) tällainen paikka, että haluttiin tehdä siitä meidän oma kortteliravintola. Kysyin, voisiko saman pöydän – takan vierestä – varata vuodeksi eteenpäin, ja sehän onnistui! Nyt meillä on Capperi-päivä joka kuun 1. perjantai. Ja joka kerta ollaan siellä oltu, ja ihan parasta!

Omistajat ja työntekijät on hirmu mukavia, meininki leppoisa ja rento, ja tuntuu että meidät jo siellä tunnetaan. Lapset otetaan ihanasti huomioon (mm. piirustusvälineet talon puolesta), ja juteltuani tästä aiheesta omistajien kanssa, he kertoivat että eipä haittaa vaikka joku lapsi vaikka vähän kiukuttelisikin lattialla – sitten siirretään sivuun vaan! Ihana asenne. Ja voin sanoa, että meidänkin pöydässä välillä möksähtää yksi jos toinenkin, mutta no worries.

Mielestäni ravintola on alun jälkeen tsempannut hyvin pöytäpalvelussa, sillä kesän tohinassa oli ehkä epäselvyyttä siitä kuka tarjoilija palvelee mitäkin pöytää, ja tilatussa viinissä (kröhöm) saattoi kestää hieman liian kauan, ja pientä alkukankeutta oli havaittavissa toimintatavoissa. Nyt kaikki pelaa loistavasti.

(yläkuva: Capperi)

Meidän jengi yleensä tilaa kaikki omat pizzat, ja jokaisella on omat suosikkinsa. 5-vuotias tilaa aina Margaritan, minä yleensä jonkun tulisen. Nyt listalle oli tullut pari uutta pizzaa, joista maistoin toista, Tropeaa (kuvassa tuossa alla vasemmanpuolimmaisena). Siinä oli mukana chilioliiviöljyä, jota onneksi sai ostaa myös mukaan kotiin. Tosiaan, ravintolasta voi myös ostaa mukaan heidän maahantuomiaan aineksia, joista me ollaan löydetty hyviä tärppejä omaan pizzanpaistoon. Erittäin hyvät maut tulee juuri tuosta chilioliviiöljystä (lisätään valmiin pizzan päälle) ja tuubina myytävästä tulisesta njudasta. Siinäpä vasta makuelämys!

Ylhäällä olevassa kuvassa on Miquel, paikan lämminhenkinen boss.

Yksi sellainen herkku löytyy listalta, josta kannattaa harkiten kertoa lapsille. Nimittäin Nutella-Pizza. Pelkkä tuoksu on jotain sanoinkuvaamatonta. Ai kamala kun tulee ihan hirveä nälkä kun tätä kirjoittaa!

Jos haluaa joskus tänne mennä herkuttelemaan ihan kahvin merkeissä (jos vaan pöydissä on tilaa), suosittelen siis Nutella-pizzaa. Melkoinen makuelämys.

Onko teillä muilla vastaavia ”korttelipaikkoja”, jotka tuntuvat tosi kodikkailta ja joissa käydään säännöllisesti perheen kanssa?

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Sanna 02.03.2018 at 2:52 pm

    Capperin pizzat on ihania! Hyvä idea tuo säännöllinen jatkuva pöytävaraus. Me ollaan käyty Capperissa vain arkisin lounaalla, kun ei olla vielä onnistuttu tekemään pöytävarausta riittävän ajoissa illallista varten. Tulisipa Käpylään tai sen lähistölle muitakin kivoja ravintoloita/kahviloita.

    • Reply Maire / Kettukarkki 03.03.2018 at 8:04 am

      No niinpä! Ja samaa toivon minäkin, lisää vaan tällaisia ihania paikkoja.

  • Reply Anna 08.04.2018 at 2:46 pm

    Kiellettyjä pitäisi olla tällaiset capperi-mainokset. Täytyy lähtee heti testaan tuo Nutella-pizza.
    Me ollaan syöty jo monta kertaa Capperissa. Ollaan onnistuttu saamaan pöytä jopa ilman varaustakin kerran. Tuo ruuhkaisuus ei ole ongelma, koska jos paikalle ei pääse he myyvät myös take-awayna. Siihen tarkoitukseen pizzat pakataan hyvin lämmön säilyttävään foliopakkaukseen. Vaikka ravintola on kiva paikka niin voin kertoa että hyvältä maistuu myös omalta sohvalta ;-)

  • Leave a Reply