Pienen aulan muodonmuutos

15.03.2018

Just tällaisia remontteja rakastan! Alkutilanne on tylsä, vanha, täysin remontoitava – tilana ei mitenkään inspiroiva eikä tärkeäkään. Sellainen välttämätön epätila.

Päästiin tämän kanssa oikein kivaan vaiheeseen nyt kun seinät tuli maalattua. Raikastuipa kummasti ilme, ja koko koti tuntui jotenkin muuttuneen tämän pienen muutoksen myötä (kannattaa scrollata alas asti niin näkee ennen-kuvat). Pohdiskelin sopivaa sävyä tänne, ja sellainen vihreä/mintuhtava alkoi tuntua oikealta suunnalta. Väri valittiin niin, että Aavee kävi maalikaupassa kipaisemassa muutamat värimallit, ja niistä kolmesta (!) sitten valittiin paras. Voittaja oli Gorgonzola. Kakkosena oli väri nimeltä Uskudar. Kolmatta en muista. En yleensä valitse värejä tällä tavalla… mutta nyt mentiin näin.

Tässä kurkkaus aulaan vastatapetoidun kodinhoitohuoneen puolelta.

Pienestä tilasta löytyy vaikka mitä yksityiskohtia. Vanhoja eri kokoisia ovia muihin tiloihin sekä jopa kolme komeron ovea. Tykkään tosi paljon näistä vanhoista ovenkahvoista, joita meiltä löytyy nyt useita.Riehaannuin suorastaan näiden kehysten kanssa. En nimittäin ollenkaan harrasta moista ripustelua! Mulla oli pakkomielle tuon lusikkakuvan kanssa, sillä muistin nähneeni tuon ihanan sivun jossain vanhassa Asun-lehdessä, enkä tuntien selaamisten jälkeen löytänyt kyseistä numeroa sitten millään. Kunnes yksi ilta menin nukkumaan, ja huomasin makkarin kirjahyllyn lehtikasassa pilkottavan vielä yhden Asun-lehden. Löytyihän se!

Iloksenne myös pari ennen-kuvaa tässä. Alimpana ihan alkuperäinen tila, ja sitten tässä alla olevassa on välivaihe, kun ollaan purettu seinistä nuo vaaleanpunaiset levyt pois. Vielä on toki karmit entisöimättä ja lattialistat laittamatta, mutta ne nyt kerkiää.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Johanna 15.03.2018 at 10:13 am

  Ai kun ihana sävy! Ei yhtään liian lälly. Vitsit tuo vika kuva taas muistuttaa, miten valtava remppa ja muutos on ollut. Vielä jos sulla olis ollut käytävästä sellainen kuva, josta uusi kylppäri olisi pilkottanut niin kontrasti olisi vieläkin suurempi. :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 15.03.2018 at 7:06 pm

   Totta puhut! Sellainen kuva täytyy vielä ehdottomasti ottaa. Sitten kun tää on valmis – listoineen päivinee – otan sarjaan yhden otoksen lisää. :)

 • Reply Maijalan Anna 15.03.2018 at 10:31 am

  Ai että tuli kaunis tila! Ja luulen että tuo värisävy menee talteen jossain tulevaisuudessa siintävää rappukäytävä-remonttia ajatellen – juuri eilen mietin että vanhahtava minttu olisi siihen täydellinen sävy!

  • Reply Maire / Kettukarkki 15.03.2018 at 7:08 pm

   Hauska kuulla, että sama sävy sielläkin mielessä! Tuohon vanhahtavaan minttuun sopii kaikki värit kaveriksi, senkin takia hyvä sellaiselle sisustajalle, joka muuttaa paikkoja usein.

 • Reply saara / pala saaristoa 15.03.2018 at 11:35 am

  Hieno muutos ja avarampi tunnelma! Tällaiset monen oven epätilat on kyllä haastavia… Kivasti myös listat pääsevät oikeuksiin juuri maalattujen isojen pintojen kanssa. Huomaanko oikein että olet rapsutellut listamaaleja rouheammiksi? :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 15.03.2018 at 7:12 pm

   Kiitos paljon Saara! Kieltämättä tämä tila oli ennen sellainen, että se läpi halusi vain nopeasti kävellä, mutta nyt sinne jää ihan viipyilemään – siitä tuli kuin oikea huone!
   Listamaaleja on rapsuteltu joo! Niistä otettiin irtoilevat maalit skraballa pois, ja maalataan ja vähän paklaillaan (kunhan ehditään) kaikki taas raikkaiksi.

 • Reply Hanna 21.04.2018 at 8:36 pm

  Upea muodonmuutos! Samalla kysymys uudesta lattiastanne, jota olen ihaillut kuvista hartaudella; minkälevyistä ja -laatuista lautaa olette käyttäneet ja onko valinta osoittautunut oikeaksi? Käytittekö tiettyä puutavaratoimittajaa?

  • Reply Maire / Kettukarkki 22.04.2018 at 4:41 pm

   Kiitokset Hanna! Lattia on kotimaista mäntyä ja tilattu OP-Puulta. Pontatun laudan leveys oli 14 cm ja rapiat, ja se oli käsittelemätöntä. Käsittelimme lattian itse lipeällä sekä kahdella kerroksella vaaleaksi sävytetyllä puuöljyllä. Ollaan tykätty tosi paljon, mutta näin jälkikäteen ajatellen olisin ehkä sittenkin valinnut värittömän öljyn tuon vaalean sijaan. Mutta toki tykkään tästäkin sävystä!

  Leave a Reply