Oman maan yllärikurkut

24.09.2018

Meidän piha on ollut prioriteettilistalla melko alhaalla, sillä sisäremonttiin menee kaikki aika ja energia. Oli keväällä kuitenkin pakko saada vähän jotain fiksattua puutarhankin puolella, ja laitoin kaksi istutuslaatikkoa takapihalle aurinkoisimpaan paikkaan.

Ostin paikalliselta Reko-myyjältä ihan pienen kurkuntaimen ex tempore -ostoksena, ja olin kesähelteillä koko ajan aivan 100% varma, että taimi kuihtuu ja kuolee. Odotukset olivat siis = nolla.

Taimi kuitenkin kasvoi ja kasvoi, kiipesi ylöspäin tukipuita pitkin, ja pian se nousi jo yllä olevan havupuun oksille.

Ihmetys oli suuri, kun sieltä alkoi loppukesästä tulla ihan kivasti satoakin! Ihania vihreitä, maukkaita oikeita kurkkuja!


Kurkku tarttuu kiinni ”sormillaan” oksiin, ja kasvua on ollut hauska seurata. Kurkkuja on tullut jo kymmeniä, ja edelleen siellä on kypsymässä tasaiseen tahtiin uusia.

Tämä kokeilu on ollut tosi onnistunut, ja odotan jo ensi kesää ja uusia kokeiluja. Kurpitsaa ainakin pitää saada, koko perhe tykkää kurpitsakeitosta.

Tässä esittelen päivän satoa Aaveelle, joka on asentamassa parhaillaan uusia ulkovaloja ärsyttävän pimeään pihaamme. Sähkömies kytkee ne päälle sitten. Tällainen ulkona yhdessä puuhastelu on ihan parasta muuten.

Valoista laitan vielä ihan omaa juttua, niistä tuli hienot!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply