Remonttivuosi 2019 alkaa

01.01.2019

Siitä on ensi kuussa kaksi kokonaista vuotta, kun kuulin tämän talon tulevan piakkoin myyntiin. Sain välittömät perhoset vatsaan, eikä asiaa auttanut se, että olin juuri lähdössä Australiaan kahdeksi viikoksi. Meidän piti nähdä talo heti.

Jo eteinen oli mieletön. Siinä oli aito 20-luvun kaareva katto, ovia ties minne huoneisiin. Talo oli iso ja ihana, mutta erittäin paljon remontin tarpeessa.

Lattiamateriaalit olivat outoja – mitä alla? Seinien värit erikoisia. 20-luvun talo oli viimeksi isosti remontoitu 60-70-lukujen vaihteessa, mutta kuitenkin ylläpidetty saman omistajan toimesta asumiskuntoisena vuosikymmeniä.

Sekavia tunteita kaksi vuotta sitten. Meidän Paloheinän talo oli täydellinen koti meille, mutta ikävä takaisin Käpylään alkoi hiljalleen nousta. Mitä tämä talo maksaisi? Mitä massiivinen remontti 280 neliöön maksaisi?

Tytöille ei voitu kertoa mitään. Kesti n. 4 kuukautta ensi käynnistä ennen kuin myyntiprosessi eteni ja osto varmistui. Sinä aikana salaisia keskusteluja, pankissa käyntiä, remonttibudjetin laskemista.

Mitä tuumi Av, joka sanoi jo Paloheinän kodin kohdalla ettei ikinä enää tekisi yhtään remonttia.

Tässä sitä nyt ollaan – käpyläläisiä jälleen. Saatiin hinta sovittua sellaiseksi, että pystyttiin asennoitumaan levollisesti myös tulevaan remonttiurakkaan.

Menossa on ison remontin toinen vaihe, yläkerta. Se piti saada valmiiksi jo viime vuonna, mutta hommaa riitti niin paljon että työ edistyi hitaammin kuin odotimme. Mitään sen kummempia yllätyksiä yläkerrasta ei tullut – kaikkihan siis purettiin ja rakennetaan sinne 60 neliötä uudestaan uudella pohjalla.

Me ollaan niin onnellisia ja tyytyväisiä siitä, että tähän lähdettiin!

Ollaanhan sentäs jo saatu valmiiksi esimerkiksi alakerran kylpyhuone…

Ja keittiö…

Ja kodihoitohuone… (kuvasta puuttuu tapetti!)

Ja aula… karmeja lukuun ottamatta.

Tässä kurkistus miltä sisäpihan puolelta näyttää. Uudet kattolyhdyt on hienosti pystyssä, ja homma etenee sisätiloissa. Jatkoa seuraa sisäkuvilla!

Tämän vuoden tavoitteena on saada yläkerta valmiiksi, ja tehdä uusia sisustushankintoja kahteen kerrokseen. Pihaa en edes ajattele eteenpäin, se saa rauhassa rehottaa ja odottaa omaa vuoroaan.

Ihanaa vuotta 2019 kaikille ja täältä paljon tsemppejä remppaprojekteihin!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Lisbeth 01.01.2019 at 8:51 pm

  Mielenkiinnolla seuraan hienosti etenevää remonttianne! Omamme etenee erittäin hitaasti, koska pienet lapset, jäätävä univelka, liian vähäiset vuorokauden tunnit ja ei apukäsiä.. uskomatonta, miten keskeneräisyyden kanssa oppii elämään. Vaikka rehellisyyden nimissä silmät tuntuvat vuotavan välillä verta ;)

  On muuten upea tuo eteisen väri! Voisitko kertoa mikä se on?

  Myötätuulia remppaanne tänäkin vuonna!

  • Reply Maire / Kettukarkki 02.01.2019 at 6:40 pm

   Kiitos remppatsempeistä, ja samoin sinne myös!
   Tuo keskeneräisyyden kanssa eläminen on kyllä kieltämättä taito, sellainen petollinen taito. Lautakasa olkkarissa jo 1,5 vuotta, ja saattaa mennä ihan viikkojakin ettei siihen kiinnitä mitään huomiota. Mutta silloin kun sen huomaa, kyllä ottaa päähän kun joutuu tuollaistakin katselemaan. Vaan eipä niitä voi viedä mihinkään – ovat yläkerran lattiaksi matkalla.

   Se on myös niin totta, että vuorokaudessa on tosi vähän tunteja, jotka jää ”ylimääräiseksi” lasten, työn ja muiden velvollisuuksien jälkeen. Kyllä me remppaajat ollaan saakeli ihan sairaan reipasta sakkia! ! !

 • Reply Lisbeth 01.01.2019 at 8:55 pm

  .. No niin, löysin samantien vastauksen maalikysymykseeni. Ja tarkoitin siis aulaa. :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 02.01.2019 at 6:33 pm

   No mutta mahtavaa! :)

 • Reply Leena Aalto 31.01.2019 at 10:15 pm

  Hei,
  Keittiön kaapistot näyttävät kivalta ja jokseenkin tutuilta. Mistä olet ne hankkinut?

  • Reply Maire / Kettukarkki 11.02.2019 at 12:29 pm

   Moikka! Keittiön kaapistot ovat turkulaiselta Unique Homelta – lämmin suositus!

 • Reply Henrietta 22.02.2019 at 9:34 pm

  Kotinne on kyllä aivan ihana! Käpyläläisenä itsekin unelmoin vastaavasta. Toistaiseksi tällaisia ei vielä ole tullut avoimissa myyntikanavissa vastaan. Jäinkin siis miettimään, että mistä tällaisista unelmista voi ”kuulla” niin kuin mainitsit teidän kuulleen ennen sen myyntiin tuloa?

  • Reply Maire / Kettukarkki 28.02.2019 at 4:02 pm

   Se on totta, melko harvoin pulpahtelee näitä unelmakoteja Käpylässä myyntiin. Veikkaisin tosin, että tätä meidän taloa olisi moni ostaja pelästynyt pahanpäiväisesti myyntikuvissa esimerkiksi eikä se olisi näyttänyt ollenkaan unelmakodilta monen mielestä. Oli meidän onni, että Helsingin ulkopuolella asuva myyjä (perikunta) ja me löysimme toisemme (osittain blogin kautta, osittain yhteisen ystävän kautta).

   Vinkiksi oman unelmakodin löytöön antaisin seuraavaa: sano ääneen kotihaaveesi mahdollisimman monelle, monessa paikassa ja kuuntele intuitiota. Käpylässä myös monesti myyjä haluaa tietää kuka talon ostaa, eikä sitä myydä ihan kenelle vaan. Tutustu siis kaikkiin, jätä lappuja, hyödynnä some. Sama tässä meillä – myyjä halusi, että tämän kodin ottaa haltuun perhe, joka kunnostaa ja vaalii sitä historiaa kunnioittaen ja huolellisesti. Myyjä säästi paljon vaivaa, kun olimme mukana koko prosessissa alusta asti ja saimme tutustua talon kuntoon rauhassa ennen kuin hinta saatiin viilattua kummallekin osapuolelle sopivaksi. Ei ollut sellaista piinaavaa tarjouskilpailua tyhmine ehtoineen, kuten monesti on tapana asuntokaupoilla.

   Kyllä se koti vielä löytyy, jos on päättänyt sen löytää! Tsemppiä etsintään vaan! Yleensähän se menee niin, että epätoivon tunteen jälkeen odotus palkitaan.

  Leave a Reply